Финансовите изгоди от абонаментното счетоводно обслужване

Всеки преприемач лесно може да изчисли, колко му излиза минималната месечната издръжка на щатен счетоводител. Абонаментното счетоводно обслужване е сравнително нова услуга на нашия пазар. Подписвайки договор за абонаментно счетоводно обслужване, можете много лесно да определите своята финансова изгода. Компаниите, които водят прозрачен бизнес не бива да се притесняват от абонамнетните услуги на специализираните фирми. Тази практика е взаимствана от страните с развита пазарна икономика и намира все по-широко разпространиение и у нас.

До скоро, основни клиенти на счетоводните фирми бяха предимно компании с чуждестранен капитал. Днес все по-вече се увеличава количеството на родните предприемачи, които предпочитат този тип услиги. Обяснението на този факт е изключително просто. Икономическата криза и ръстът на конкуренцията притискат собствениците на фирми да оптимизират разходите си без да нарушават ефективната си дейност. Именно абонаментните счетоводни услуги позволяват това да се постигне на практика, без значение дали говорим за малки частни предприятия или за големи акционерни дружества.

Абонаментното счетоводно обслужване не е еднократен акт. Компаниите, които предоставят счетоводни услуги са способни не само да водят финансова отчетност, но и да помагат на собствениците на фирми с компентентни консултации и юридически услуги.

Специалисти от  различни области, събрани в една счетоводна фирма, бързо и качествено анализират информацията за дейността на своя клиент. Счетоводните специалисти я адаптират към постоянно изменящите се закони и нормативни уредби. Ето защо, изготвянето на счетоводни отчети е свързано не само с предоставяне на документи, но и с тяхното пълно юридическо обезпечаване. Всички тези отчети  ще бъдат представени пред съответните контролиращи органи, с пълна юридическа и финансова защита.

Клиента получава уникалната възможност  да се съсредоточи върху развитието на своя бизнес. При това, той не само ще понижи разходите си, но и изцяло ще се избави от досадните разговори с данъчни инспектори и други чиновници. Няколко са основните причини поради, които са осезаеми вашите финансови изгоди, когато работите със специализирана счетоводна фирма. Няма да се наложи да подсигурявате на щатните си специалисти подходящо работно място, компютър, осигуровки и разбира се не на последно място заплата. За всички тези подробности ще се погрижи тази счетоводна фирма, с която се сключили договор за абонаментно счетоводно обслужване.

Безспорни са финансовите изгоди от абонаментното обслужване. Ако смятате, че вашата фирма може да си позволи да изразходва ценни финансови ресурси, наемайки щатни счетоводители, то тази статия не е за вас. Но все пак ако сте преценили, че имате нужда от специализирана фирма за счетоводни услуги, опитайте и няма да съжалявате.

HTML код на статия

Автор: radost_d


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 2 гласа)
Финансовите изгоди от абонаментното счетоводно обслужване, 6.0 out of 6 based on 2 ratings

1 коментар по “Финансовите изгоди от абонаментното счетоводно обслужване”

  1. Павел Йончев, от Счетоводни услуги Русе ЕООД каза:

    Тази дилема е на кантар. Щатният служител е понятие най-вече свързано с бюджетната сфера. Нищо не пречи на собствениците/управителите на фирми да наемат човек на непълен работен ден. От друга страна, обаче, абонаментното счетоводно обслужване, изключва всякакви отговорности по отношение на спазването на ред правила за труд и осигуряване, както и безопасни условия за труд от страна на работодателя.

Напиши коментар