Хидроизолация на банята? Задължително!

Замисляли ли сте се за поставяне на хидроизолация в банята? Ако не, то трябва! Влажни области като зоните около душа, ваната, сифоните са сред най-често срещаните проблеми, поради по-големия досег на водата с тези зони.

Хидроизолацията е много важна за опазването на недвижимата ви собственост в добро състояние и комфорта Ви, т.к. преминаването на вода между фугите и в незащитени процепи може да причини отлепване на плочките, повреждане на плочата, наводнения и мухлясване на помещения в дома Ви и ако сте в блок и повреждане собствеността на съседи.

Качествено направената хидроизолация би Ви спестила куп грижи, време, разправии, нерви, бъдещи ремонти и разходи!

Хидроизолация е препоръчително да бъде поставена по пода на банята, като около сифони, тръби и в ъглите обрачувани между пода е стените е задължително. Обикновено повече производители препоръчват да нанесете хидроизолацията на няколко слоя. Препоръчително е да изберете хидроизолационни продукти базирани на силикон и гума, отколкото на асвалт и глина.

Хидроизолацията базирана на силикон и гума се нанася сравнително бързо и лесно, на достъпна цена е и наистина е ефективна. След изсъхване създава на 100% предпазващо покритие по повърхността която е хидроизолирана.

Хидроизолация е желателно да се направи не само върху основата – след като плочките в банята са вече залепени и фугите между тях запълнени с хидроизолиращата смес, която сте избрали, поставете тънък слой водоустойчив силикон по фугата в ъглите където се срещат стените и стените и пода.

Ако желаете можете да засилите хидроизолационния ефект поставяйки силикон на всички фуги – ефектът ще е страхотен, но ще трябва да отделите сума, която в повечето случаи собствениците на нова баня решават да си спестят.

Запомнете – не пестете от хидроизолация – както от вътрешна, така и от външна хидроизолация! Ако в момента считате, че не е уместно да харчите пари и за силикон който да поставите по фугите, си купете течен силикон – продава се в шишенца. Много е икономичен, сравнително евтин ( под 5 лв.) и с няколко нанасяния ще изолира добре всяка фуга. Не разчитайте, че фугиращата смес, която сте закупили е с етикет, че е хидроизолираща. Направете тест – ако намокряйки фугата с вода видите, че водата попива във фугата, значи фугата се нуждае от допълнителна обработка. Течният силикон се поставя с тънка четка за рисуване няколко пъти върху сухи фуги – той ще направи фугите по-защитени, чисти и красиво лъщящи.

За да е напълно хидроизолирана банята поставете добра вентилация, която да се справя ефективно в парата. Естетическият вид ще бъде с максимален ефект и когато обзаведете банята с функционални, красиви и защитаващи вещите Ви водозащитени мебели за баня.

Научете повече за хидроизолация на мазе

HTML код на статия

Автор: gbrezin


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар