Шунката на „ХРАНА ОТ КЛАСА“ е полезна за здравето и мозъка на децата!

Колкото и да ви изглежда крехко и обикновено, месото от шунка съдържа разнообразие от витамини и минерали. И въпреки, че е с ниско съдържание на калории и умерено ниско съдържание на мазнини, шунката съдържа и доста малко натрий. Шунката от свински бут може да бъде част от здравословната диета за много хора.

Шунката съдържа макронутриенти:

Шунката на “ХРАНА ОТ КЛАСА” съдържа пълноценни протеини, както и всички основни аминокиселини, които са от жизненоважно значение за вашето здраве. Една порция осигурява на ден 17,8 грама протеини, което представлява 31,8% до 38,7% от сумата, която трябва да се включи в ежедневното ви ядене, за да помогне за ефективното засилване на имунната система и за изграждане на мускулите.

При консумацията на шунка, получавате около 1,3 грама въглехидрати, необходими за деня. Шунката е диетично месо и съдържа средно 4,7грама мазнини на порция.

Препоръчително е на ден да се изяжда по една порция шунка, като тя осигурява достатъчно количество тиамин, известно също като витамин Б-1. Това прави шунката добър избор за поддържане на здрави нерви, добър матеболизъм и високо енергийно ниво. Една порция шунка също така ви дава 17% от витамин B-6 и ниацин, наричан още витамин Б-3.

Освен диетичен продукт, шунката е и добър източник на фосфор – една порция съдържа 17% от фосфора, от който тялото ви се нуждае ежедневно. Тя набавя и 16% от дневния препоръчителен прием на цинк, който помага за поддържането на функцията на протеините. В допълнение, една порция шунка осигурява 7% от калия, необходим на организма всеки ден.

Изброихме няколко положителни качества за този тип месо, което присъства често на трапезата и е любима храна на малки и големи. Шунката, която „ХРАНА ОТ КЛАСА“  ще разпространи по магазините, ще бъде от качествено месо, без изкуствени примеси или смляни кости. Шунката ни е един от най-леките и вкусни хранителни продукти, произведени от свински бут. Абсолютно чиста като състав, тя е полезна за здравето и мозъка на децата. Или с други думи – шунката е чудесен вариант за начало на деня с лека закуска или приготвяне на апетитни хапки за вашия специален повод. Нямате търпение да я опитате, нали?

Източник: http://hranaotklasa.bg/blog/?p=478

HTML код на статия

Автор: hranaotklasa


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар