Как да изберем сватбен фотограф?

Фотографът е един от най-важните избори за сватбения ден. Добрият сватбен фотограф ще улови най-красивите сватбени мигове от най-добрите ъгли, използвайки най-подходящата светлина и на снимките ще изглеждате още по-блестящи, одухотворени и щастливи. Не-дотам-добрия фотограф, от друга страна, може да направи така, че лицето ви да лъщи, да изпусне важни моменти от церемониите и тържеството и да ви остави само няколко снимки, на които булката не смята, че изглежда дебела, а младоженецът си харесва носа.

Как да изберете подходящия сватбен фотограф?

  1. Харесвате ли крайния продукт? Разгледайте, по възможност, по-богата селекция от работите на фотографите, които сте набелязали. Снимките и албумите на фотографските уеб сайтове са направени с презентационна цел и естествено са подбрани най-добрите фотоси. Харесват ли ви цветовете? Има ли нещо, което ви дразни? Позите и светлината? Какъв е основния мотив? Допада ли ви? Поискайте препоръка от приятели или познати, които са използвали услугите на фотографа или се консултирайте със сватбената агенция, която сте избрали.
  2. Срещнете се със сватбения фотограф преди да го изберете. След срещата си отговорете на следните въпроси – Допада ли ви като личност? Маниерът му това, което очаквате ли е или е прекалено натрапчив? Мислите ли, че ще можете да му се доверите? Хубаво е на срещата да присъстват и булката и младоженеца и да отговорят на важните въпроси по отделно, след това да сверят отговорите и да вземат решение заедно.
  3. Проучете внимателно. Фотографът, с който се срещате ли ще направи снимките на сватбения ви ден или работи в екип с някого и не можете да разчитате на кого ще попаднете? Едно от разочарованията на нашата сватба беше, че фотографът, с когото се срещнахме и одобрихме, отговаряше за видео заснемането, а баща му, който трябваше да гледа с лупа след всеки кадър какво е сътворил, правеше снимките. На сватбения ден е късно за промени и добре че за фотосесията пред църквата можехме да използваме първоначално одобрения фотограф, както и че имаме добри приятели с хубави фотоапарати.
  4. Разберете дали фотографът, който сте избрали има достатъчно опит със сватбени тържества. Това е много важен момент, защото опитните фотографи имат няколко предимства:
  • Знаят кои са важните моменти и правилните ъгли.
  • Умеят да виждат красивото в ситуации, в които неопитни фотографи не биха могли
  • Имат способността да подреждат участниците в снимката до това на кого на къде му е сочи петата на обувката. Колкото и да ви се струват досадни, тези симетрични и изпипани снимки след това обикновено първи отиват в рамки.
  • Имат отработени пози, в които всички изглеждат красиви и одухотворени.
  1. Предлагат ли ви най-доброто съотношение цена/качество? Въпреки че цената може да не е основния фактор при избор на фотограф, балансът е много важен. Ако сте наблюдателни или при преговорите имате приятел или консултант, който е на ваша страна, ще забележите дали разликата в цената не означава и разлика в набора от услуги, от който ще можете да се възползвате, дали се опитват да ви вземат повече пари само, защото ще се жените и сте в еуфорично настроение, или просто на човека срещу вас не може да се разчита, независимо, че предлага най-атрактивната цена.

Какъвто и да е изборът ви, най-важното е да се чувствате комфортно пред фотообектива на сватбения ден, за това следвайте интуцията си. За всички останали подробности, може да се погрижи сватбената агенция.

Ако искате да поговорим за вашите индивидуални приоритети към избора на фотограф за сватбеното ви събитие, ние от сватбена агенция Инанна с удоволствие ще ви изслушаме и ще ви помогнем.

За автора – Теодора Лилова е сватбен консултант от сватбена агенция Инанна. Има повече от десет години опит с управление на проекти и клиентски отношения.

Източник: http://www.inannabg.com/izbor-svatben-fotograf/

HTML код на статия

Автор: tedolina


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар