Милано – шопинг изкушение за всеки

Някои хора пазаруват е кратко развлечение, битова потребност и губене на време, но за други хора шопингът се оказва начин на живот. В търсене на уникалност, мода, стил и визия ценителите на шопинга от цял свят обединяват вкусове и тенденции в бляскавия италиански град Милано.

 

Желаете ли да се насладите на безброй молове, аутлети, дизайнерски бутици и магазини, шопинг турнето в Милано е точният избор за Вас. Ако в Рим музеите са издигнати в култ и туристите се тълпят в тях, то в Милано магазините са превърнати в музеи като най-голяма атракция. Най-много продажби на дрехи, аксесоари, бижута и дизайнерски стоки се правят в  така наречения ”Златен триъгълник”, образуван от улиците „Виа Монтенаполеоне”, „Виа дела Спиджа” и „Виа Санта Андреа”.

Маркови бутици като “Valentino”,  “Brioni”, “Louis Vuitton”, “Cartier”, “Prada”, “Chanel”, “Tanino Crisci”, “Gianni Versace”, “Bulgari” и още много дуги световни бутици са превърнати в икони за хора, които следят модните тенденции. Там са местата, където край рафтовете можете да срещнете световни личности като Моника Белучи, Клаудия Шифер, Стефано Габана или въздействащия Джорджо Армани. По тези магазини не всичко може да е по джоба Ви, но ако попаднете на дневно намаление или промоция цените понякога падат дори със 75 процента.

 

На тези от Вас, които не робуват на марките, а са почитатели на стила cheap&shick, ще допаднат улиците около катедралата ”Дуомо”. Там върху няколко етажа площ Ви очакват колекции на наложени марки за средния потребител като “H&M”, “Zara”, “Benetton”, “Motivi”. Ако пазарувате през лятото можете да намерите стоки на супер намалени цени.

 

Среден клас магазини и цени по джоба на средностатистическия европеец има най–много на булевард ”Буенос Айрес”, но истинските намаления са в складовете на Gastone на „Виа Ванцети” и Il Salvagente на “Виа Брондзети”.

 

За да сме още по – полезни за Вашия престой в Милано вижте нашите предложения за аутлети:

 

Vertistock („Виа Рамацини 11”) – Най–прочутият дизайнерски аутлет, в който се продават дрехи, обувки, аксесоари.

RJ Outlet ( „Виа Маргера 24”) – Тук можете да откриете дрехи на всички по – известни модни къщи.

Salvagente („Виа Брондзети 16”) – Предлага топ – марки с отстъпки до 60 % от юли до декември.

Outlet 2000 („Виа Маргера 24”) – Висок клас дамски дрехи на доставни цени.

 

За да успеете да организирате Вашето шопинг турне в Милано максимално добре, да се разхождате на воля из многобройните магазини, чувствайки се цар на своето време,  Ви съветваме да организирате своето пътуване до там индивидуално. Предлагам Ви да разгледате нашия туристически портал  www.ccbookings.com,  през който можете да резервирате изгоден самолетен билет до Милано и хотел в Милано. Също така можете да си наемете кола, с която да разгледате околните градове – Верона, Торино, а защо не и Венеция.

Ако пък решите да направите отклонение от шопинг тура, то в Милано няма да скучаете, защото има достатъчно забележителности.

В сърцето на Милано се намира огромната катедрала в неоготически стил – “Дуомо” станала известна от филма на Федерико Фелини “Чудото в Милано”. Строежът ѝ започва през 1386 г. и е продължил до 1820 г, висока е 108 метра и 158 метра дълга. В непосредствена близост до “Дуомо” на същия площад Пиаца дел Дуомо е и прочутата покрита галерия на Виктор Емануил във форма на кръст с остъклени тавани, където се намират най-известните магазини и заведения. От другата им страна е разположена Ла Скала – един от най-престижните световни оперни театри. Забележителност на Милано е и замъкът “Сфорцеско”, построен през 1368 г., за да защитава града. В момента там има галерия на изкуството. Освен това, в църквата “Santa Maria delle Grazie” в Милано се намира и “Тайната вечеря” на Леонардо да Винчи.

 

Харесвате модата или не, не е от голямо значение. Със сигурност в Милано ще намерите топло гостоприемство, вкусна паста, горещо капучино, а италианската атмосфера ще Ви накара да се замислите: Добре ли ми седи тази дреха?

Източник: http://turistite.com/patepisi/milano-shoping-izkushenie-za-vseki.html?blogger=ccbookings

HTML код на статия

Автор: ccbookings


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар