Писане и обновяване на CV

Подготовката или обновяването на CV-то е чудесна възможност да напишете бъдещето си. Във вашите ръце е да обновите, да се похвалите и да смените имиджа на това кой сте и как се позиционирате в професионалните среди. Променяйки или подготвяйки автобиографията си, е хубаво да обмислите страстите, ценностите и уменията си. Време е да помислите върху баланса между работата и личния си живот и собствената си съдба – какво е важно и смислено за вас и как можете да допринесете за това светът да стане по-добър и вие да бъдете по-щастливи с това, с което се занимавате ежедневно.

Защо изобщо се налага да подготвите или да обновите CV-то си? Може би все още ближете раните си от факта, че сте част от поредната инициатива на компанията ви за намаляване на разходите? Или пък сте относително доволни на сегашното си работно място и току що сте научили за чудесна възможност за кариера в област, която ви е интересна? А може би ви предстои да завършите образованието си и да се озовете на пазара на труда, в търсене на първата си истинска работа? Или пък ви предстои да се пенсионирате, а не се чувствате готови да се откажете от професионалния живот? А може би не сте доволни от настоящата си работа и въпреки че е добре платена, искате да смените сферата и сте решили, че сега е време да преследвате мечтите си? Много от нас са просто преуморени,  чувстват че труда им е недостатъчно добре възнаграден, усилията им не са оценени и искат да намерят призванието си.

Каквито и да са причините, поради които искате да обновите, пренапишете или тепърва да съставите автобиографията си, бъдете им благодарни. Те отварят вратата към нова и важна глава от живота ви – глава, която ще ви поведе напред и ще увеличи шансовете ви да бъдете успешни и удовлетворени от това, с което се занимавате ежедневно.

Преди да започнете с писането на толкова важен документ като CV-то, който повечето потенциални работодатели възприемат като вашата визитна картичка, запознайте се със съветите за писане на CV.  Ако задачата ви се струва непосилна и предпочитате да се оставите в ръцете на професионален консултант за търсещи работа, не се колебайте да ме потърсите. С удоволствие ще изслушам индивидуалните ви желания и ще ви помогна да направим най-добрите документи за кандидатстване за различни позиции.

Източник: http://personalhr.eu/cv-writing-tips/

HTML код на статия

Автор: tedolina


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар