5 правила за монтаж на PVC дограма

Още преди 10-15 години назад, прозорците изработени от ПВЦ профили бяха необичайни. Сега тяхната употреба се превърна в стандарт, както в строителството “от нулата”, така и по време на ремонтни работи.Немската PVC дограма се наложи първа в бранша, след това се появиха и други.

Както знаете, търсенето създава предлагането. Ако една фирма е в състояние да предложи на клиентите не само добра цена и точно изпълнение, но и високо качество на работата, то добрата репутация ѝ е гарантирана.Затова винаги е необходимо да се обърне нужното внимание на монтажа на pvc дограма.

Какво е това качествен монтаж? Отговорът на този въпрос, е формолиран под формата на 5 правила, които трябва да се следват при монтаж на pvc дограма.

Правило едно: използване на сертифицирани продукти.При избора на фирма за монтаж на дограма, трябва да се обърне внимание на наличието на сертификати за качество. Сертификатът потвърждава съответствието с международни и български стандарти, както и допълнителна гаранция за изпълнението на монтажа.Сертификатите се издават от специализирани независими организации като ISO, DIN и RAL.
В допълнение към сертификатите за съответствие, прозорците трябва да бъдат придружени от подробна техническа документация, която улеснява избора на най-подходящия продукт и начин на монтаж.

Правило две: да се вземат точни размери.Всеки прозорец – индивидуално.Специалистът, който извършва измерването, трябва да бъде висококвалифициран, което е възможно, ако е минал през обучение. Не бива да бъдат пренебрегвани техническите семинари и програми за обучение, организирани от големите производители. Тези класове са вид натрупване на опит, тъй като пазарът е променлив и за да се гарантира, че потребителите получават качествени стоки и услуги, изисква постоянен обмен на знания и нови решения.

Правило три: да се предупреди клиента за подготовка на работното място.Трябва да се уточни час за пристигане и монтиране,за да може клиента да се подготви предварително.При демонтажа на старата дограма се вдига много прах и е необходимо да се преместят мебели и по големи уреди или трябва да се покрият с фолио или кърпи.Най-добрия вариант е когато се прав цялостен ремонт на дома и в него няма никакви мебели.

Правило четири: да се грижи за безопасното транспортиране.Организиране на доставка и превозването на дограмата се извършва със специално оборудвани автомобили.

Правило пет: Спазвайте последователността на операциите.Първоначално, работниците демонтират всички отваряеми части на старата дограма. Тази операция отнема около 5 минути. И тогава, като се използват същите инструменти, премахват старата рамка (не повече от 10 минути). След това трябва да се консултирате за нивото за хоризонтално отваряне на дограмата. Това трябва да се направи, за да не се получи изкривяване на рамката.

HTML код на статия

Автор: nikkojchev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар