5 причини ремонтните фирми да рециклират остатъчните им материали и контейнери.

  1. Рециклирането спестява природни ресурси – производството на продукти от рециклирани материали, а не от нови, спомага за опазване на земите и намаляване на необходимостта да се сондира за нефт и да се копае минерали.
  2. Спестява енергия – рециклирането обикновено отнема по-малко енергия. За да се  рециклира алуминий, например, е необходима 95% по-малко енергия.
  3. Рециклирането спестява замърсяване на въздуха и водата – в повечето случаи, рециклирането на материали материали, създава по-малко замърсяване на въздуха и водата от производство на нови продукти от нови материали.
  4. Рециклирането спестява пространство за депонирането на отпадъци – когато материалите се рециклират в нови продукти, те не отиват в депа или за изгаряне, така че се спестява пространство в местата където се изхвърлят строителни отпадъци.
  5. Рециклирането спестява пари и създава работни места – процесът на рециклиране създава много повече работни места, отколкото сметищата или инсинераторите. Освен това рециклирането често може да бъде най-евтиният метод за управление на отпадъците за големите и малките градове.
Фирмите за строителни ремонти трябва винаги да рециклират, когато е възможно. Ето няколко неща, които фирмите могат да правят:
  • Да даряват останалите им (изчистени)  пет литрови кофи на благотворителни мисии, което ги отвежда до страни от  “третия свят”, където тези кофи са като злато.
  •  Да даряват останалата им  боя на non-profit организации в същата областа .
  •  Да прецеждат  и повторно да използват продуктите, които позволяват това .
  • Да извозват всички картонени отпадъци  до подходящите места за рециклиране.

 

Всички знаят, че правилната подготовка на повърхността преди боядисване или саниране,  може да помогне за удължаване на живота на покритията, като по този начин се намалява честотата на пребоядисване.

“Зелено”-то не е просто цвят. Това е текущата инициатива, която описва нашия ангажимент за използването на екологично предпочитаните решения, когато това е възможно.
Често хората се притесняват , че екологичните продукти ще са по-малко качествени от алтернативните такива. Съвременните ‘зелени’ продукти не отстъпват по качество и трайност. На пазара се предлагат пълна гама от интериорни бои с малки стойности на летливи органични съединения, подходящи бои за дома и за обществени зони.

HTML код на статия

Автор: mika


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар