8 съвета за здрава и блестяща кожа + Клиноптилолит

Съвет 1: Пийте чиста вода

Водата отдавна се смята за едно от най-ефикасните почти безплатни лечения за кожни състояния, защото е алкална с PH 7.3. Тя предпазва от дехидратация, която е способна да произведе себурея и масна секреция от себумните жлези. Вашата кожа има нужда от вода, за да може  да функционира нормално. Дневният прием от 6-8 чаши вода е силно препоръчителен.

Съвет 2: Гледайте вашата диета

Хранене играе жизненоважна роля за здравето на кожата. Специфични храни, като например тези киселинни продукти и млечни продукти, могат да причиняват алергична реакция при някои хора. Също така, една от широко обсъжданите теми в областта на храненето днес е шоколадът. Някои изследвания показват, че шоколад влияе върху състоянието на кожата, докато други казват, че той подобрява тена. Каквато и да е вярно, най-добрият съвет е просто да се следвате питателна диета, която има много пресни плодове и зелени листни зеленчуци, както и фибри.

Съвет 3: Помислете ексфолииращо

Много експерти казват, че ексфолирането на кожата ви е друг чудесен начин да се постигне красива кожа. Така че, опитайте се да се инвестирате в добър ексфолиант за тяло.Тъй като е в състояние да елиминира мъртвите клетки на кожата. Съответно, това трябва да се прави веднъж или два пъти седмично, така да се освободи повърхността на  кожата и тя да може да диша.  Също така има разлика между ексфулантите за лице и ексфолантите за тяло. В тези за лице абразивните частите са пригодени за по-нежната кожа на лицето.
Съвет 4: Създайте здравословна рутина за грижа за лицето
Когато става въпрос за грижа за кожата на лицето създаването на здравословна рутина за красота  не е лошо. Повечето от лекарите препоръчват да хидратирате и тонизирате кожата си два пъти всеки ден.Когато почиствате, спомните  да почистите и района в областта на шията, включително лицето си. Нанесете овлажняващ крем или сметана на шията след почистване.

Преди да си легнете вечер се уверете, че сте премахнали всичкия грим независимо колко сте уморени. Установено е, че през нощта кожата преминава през процес на елиминиране и не може да диша правилно, ако е запушена с грим. Спането с грим може да доведе до петна по кожата.
Когато става дума за бръснене  на мъже, понякога се получават обриви него. За да се избегне това просто бръснете по посоката на косъма.

Съвет 6: Избягвайте твърде много излагане на слънце

Един от най-честите предпазни мерки, когато става въпрос за грижа за кожата е да се избягва прекаленото излагане на слънце.. Ако е възможно, използвайте широка шапка, която да покрива със сянка лицето ви.

Съвет 7: Упражнения
Освен здравословна диета, упражненията на тялото ще ви помогнат да запазите кожата си здрава. Имайте предвид, че правилните упражнения не само ще запази тялото ви чрез регулиране на кислорода, а също така подобрят блясъка на кожата.

Съвет 8: Почивайте си достатъчно

Един често срещан проблем, с които се сблъскват хората е високите нива на стрес. Установено е, че когато един човек е под стрес мастните жлези работят извънредно и кожата на лицето се омазнява бързо . Правилната почивка включва 6 до 8 часа на ден необезпокояван сън и е най-добрият начин за подмладяване на кожата.

Съвет 9: Клиноптилолит

Клиноптилолитът е обявен за минерал на 20-ти век. Наричан още зеолит той има способността да абсорбира от организма едни от най-големите отрови включително радиоактивни метали, мед, цинк, олово, въглероден и серен диоксид и да ги изхвърли. Без тези токсини кожата ви може да бъде истински здрава.

 


HTML код на статия

Автор: Mandiran


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар