easyJet увеличава капацитета си за полетите от Нюкасъл

easyJetПрез април най-голямата авиокомпания на Нюкасъл, easyJet, приветства пристигането на новия самолет Airbus A320, който е на стойност 20 млн. британски паунда. Очаква се новата придобивка да увеличи капацитета на маршрутите на компанията. За да отбележат подобаващо случая, оранжевият A320 пристигна за първия полет по-късно през деня към слънчевата дестинация Фаро.

Въвеждането на A320 във флотата на easyJet в Нюкасъл означава, че към момента авиолинията е напълно готова да предложи допълнителни 50 хил. места през цялата година на всички пътници в региона – самолетни билети easyJet.

Допълнителните места са в продажба, за да осигурят още по-разнообразни възможности за лятна почивка и кратки градски почивки на всички, които пътуват от Нюкасъл към Аликанте, Барселона, Белфаст, Бристол, Фаро, Майорка, Малага, Малта, Ница, Париж и др.

Пристигането на самолета A320 също съвпада и с обявеното от easyJet целогодишно обслужване на дестинацията Нюкасъл – Амстердам, летище Шифол, чийто първи полет се очаква да бъде извършен на 13 декември 2012 г.

Предстои полетите от Амстердам да заминават пет пъти седмично, като цените ще започват от 22.99 британски лири. По този начин пасажерите ще имат възможността лесно и евтино да стигнат до холандската столица. От голямо значение за новообявената целогодишно обслужвана дестинация е и фактът, че Амстердам е ​един от големите европейски бизнес маршрути.

Пол Симънс, директор на easyJet за Великобритания, потвърди, че компанията е заменила един Airbus A319 с A320, за да може да отговори на нуждата от допълнителни места, която пазара налага. Според г-н Симънс, този ход доказва и отдадеността на авиолинията към международното летище в Нюкасъл и готовността да се правят ключови инвестиции в региона.

Симънс коментира: “Ние сме твърдо решени да направим пътуванията още по-лесни и достъпни за всички и този по-голям самолет означава, че ще имаме възможност наистина да направим някои от най-популярните си дестинации достъпни за хората от региона”.

По време на приветстването на новия самолет, от летище Нюкасъл благодариха на easyJet за продължаващите инвестиции, които компанията прави.

HTML код на статия

Автор: tomasz.kaminski87


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар