Аларми в действие

 

На всеки съвременен човек е познат звукът на различните видове аларми – за събуждане, за коли, за охрана на сгради, напоследък и за компютри, за риболов, дори за лична защита. Неоспорими са предимствата на всички аларми, защото те гарантират спокойствие.

Желанието да се запази личната и обществената собственост във време, когато крадците стават все по-изобретателни, налага да се поставят аларми в домовете, автомобилите, офиса, вилата и т.н. Дори и най-евтините аларми могат да помогнат, когато има опасност от посегателство върху нечие имущество. Звуковите и светлинните сигнализации са първите сигурни знаци, които предупреждават за наличието на опасност. Има и редица екстри към по-скъпите аларми, които осигуряват висока степен на защита. Това са специалните gsm модули за дистанционно управление, за гласово наблюдение на защитения обект, за автоматично отваряне и затваряне на врати и прозорци на колите и др. Специалистите съветват да се избират аларми с повече възможности за сигнализации и с качествени обемни датчици.

За защита на домовете се използват аларми със следното устройство: централа, сирена, клавиатура, вграден gsm, обемен и магнитен датчик, акумулатор. Фирмите, поставящи охранителните системи, предлагат на клиентите най-добрия избор за защита на техния дом, съобразявайки се и  с финансовите им възможности. Удобството за собствениците се допълва и от формата на дистанционното задвижване на алармата- тя е като ключодържател и има фенерче.

От гарантирана сигурност се нуждаят и обществените сгради, затова поръчките за поставяне на аларми в тях са ежедневие. Почти винаги охраната на тези места се съчетава и с видеонаблюдение, което осигурява максимална защита.

Автомобилните аларми са сред най-често използваните. Те са усъвършенствани до такава степен, че могат да предадат на собственика информация за случващото се с колата му във всеки един момент от неговото отсъствие. За още по-голямо улеснение най-високият клас аларми за автомобили имат опции да бъдат включвани чрез мобилните телефони на всички членове от семейството, както и да запаметяват определен брой телефонни номера. Освен дистанционно има и интерфейсно управление на автомобилните аларми, което е вградено в ключа.

Вече не са рядкост и на пръв поглед странните аларми за риболов на шаран, против загубване или кражба на ценни вещи, както и все по-търсените аларми за предпазване от насилие, най-вече домашно.  Последните имат вид на ключодържател и могат да се носят в чантата или като синджирче на врата. Те осигуряват отлична защита, издавайки силен звук, който веднага привлича вниманието.

Безспорно най-старите аларми са тези за събуждане от сън. Освен към часовници те се вграждат и във всеки мобилен телефон.

Когато има аларми в действие, човек се чувства по-сигурно и удобно.

http://1001produkta.com/alarmi.html

HTML код на статия

Автор: nadyatsvetckova


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар