Банков бизнес кредит

Каква е стратегията на банките при обслужване на бизнес клиенти?

При обслужване на клиенти ползващи бизнес кредити и кредитни линии банките се стараят да поддържат близки взаимоотношения – обгрижване, предлагане на банкови продукти на преференциални за дадена фирма условия, частен банкер и още много други.

Банките се стремят, т.к. бизнесът работи с повече пари от физическите лица да осъществят близки контакти. Така от доволния бизнес клиент те получават препоръки и нови бизнес клиенти от обкръжението на доволния клиент.

Можем ли да използваме загрижеността на банката към бизнеса ни, за да получим бизнес кредит на изгодни за нас условия?

Разбира се, че да. Дайте им информация за вашия бизнес. Отворете разплащателни сметки, спестовни сметки (лична и бизнес). Ползвайте други услуги на банката, които считате, че могат да са ви полезни.

Управлявайте тези сметки отговорно, все едно живота на вашия бизнес живот зависи от тях. Това означава, че не трябва да злоупотребявате с вашите сметки или да ги оставите на червено- поддържайте адекватни баланси.

Целта е да се покажете на вашия банкер, банката и кредитната комисия, че вие сте отговорни и не правите неща, които ще им причинят главоболие или ще струват пари на банката.

Информирайте личния си банкер за вашия бизнес. Нека банката знае, ако имате някои въпроси, както и когато имат някакъв успех. Запознайте банката с вашите бизнес перспективи, такива както са. Колкото повече личният банкер знае за вас и вашия бизнес – и добро и лошо – толкова повече банката ще бъде готова да отпусне нов бизнес кредит.

По този начин, личният банкер и банката ще видят вашия растеж и дори сами ще започнат да ви предлагат бизнес кредити и други финансови продукти на банката.

В крайна сметка, и двете страни да спечелят, което е в интерес на бизнеса. Така че, ако имате нужда от бизнес кредит, близките отношения с банката са гаранция за бъдещ финансов успех.

При по-малки банки – такива само в един град или регион, или с малко офиси, тази тенденция е още по-ярко изразена. Колкото по-малка е банката, то толкова връзка между клиент и банкер е по-важна за получаване на желаното финансиране.

Отпускат ли банките по-трудно бизнес кредити на малки фирми?

Тук отговорът е положителен. Ако фирмата ви е стартираща (според финансовите институции стартиращи са дори бизнеси на по 1 – 2 години) или осъществява търговска дейност от няколко години, но не е на печалба или е на малка печалба, особено ако реализира и малки обороти, то трудно банката ще ви отпусне бизнес кредит.

Прочетете и за парични потоци в бизнес базирани на кредити.

HTML код на статия

Автор: gbrezin


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар