Видове лечение на рак

Ако човек се поразрови в интернет, може да открие хиляди статии, които обсъждат въпроса за лечение на рак. Четейки ги, разбирам, че това лечение може да става със сода, с лимон, с вода и други подръчни материали. Да се мае човек защо измират хиляди хора ежегодно, като това лечение е тъй „просто“ нещо – малко лимон със сода.
Истината, обаче, е значително по-жестока. Лечението не става с лимони. Не от содата окапва косата. Ракът е сред най-коварните болести в архивите на човечеството и въпреки че сме в технологичния век и века на нямането на невъзможни неща, ракът остава възможен, а процентът смъртност в следствие на рак расте всяка година. Това лечение е скъп процес, а в България малко хора са имали късмета изобщо да стигнат до този етап.
Според характера на заболяването и стадия му специалистите могат да препоръчат разни начини на лечение. Някои са ефективни, други – замазват очите и отлагат неизбежното с няколко години.
Най-лесното решение, за което всеки от нас би се сетил, е операцията. Какво толкова, ще си кажат повечето хора, просто го изрязват и готово. За жалост операцията ефективна в редки случаи. Обикновено се използва, щом заболяването е в стартов етап и още няма разсейки.
По-разпространеният метод за лечение на рак е така наречената лъчетерапия. Облъчват тялото ни с куп вредни лъчи, чиято задача е да разрушат раковите клетки и да ги унищожат. За жалост това невинаги е ефективно, а и има куп странични ефекти – косопадът и повръщането са най-неприятните и често срещани. Този метод на лекуване се приема за по-добър в богатите страни, тъй като там ресурсите са повече и съответно се дава шанс за лечение на рак с по-добра техника. За жалост нещата работят така, че шанс за по-ефективно лечение на рак имат тези с по-ефективни финансови възможности.
Съществува и една зловеща версия, че у нас доста хора умират не от самата болест, а от лечението на рака. Да, може да бъде толкова вредно и опасно за тялото ни. Важно е да се отбележи, че при около 3 до 4 процента от болните от рак в света е невъзможно да се локализира огнището на раковото заболяване. Затова в тези случаи лечението се усложнява в пъти и често се оказва неефективно, безкрайно вредно или безсмислено. Болните от този тип не подлежат на стандартно лечение на рак, но имат право на палиативно лечение на рак – такова, което облекчава симптомите им до известна степен и ги кара да се чувстват малко по-добре.

Лечение на Рак – http://mikoterapia.bg

HTML код на статия

Автор: nadyatsvetckova


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар