Всичко за сайтовете

 

В тази статия ще опиша един процес по изработката на сайт и неговата оптимизация.

При възникването на необходимостта от сайта е важно да проверим много неща.  Първото нещо е да лище продаваме чрез този сайт или ни трябва само информативно да покаже дадена информация на когото е необходимо. Тоест да преценим ще трябва ли да го оптимизираме сайта да се показва при определени ключови думи в резултатите на Goolge или просто трябва да съществува. Във втория вариант ние просто избираме някой, който да ни направи сайт, като преди това разгледаме негови проекти или просто той ни покаже различни визии из между, които да изберем. Има различни фирми, които  предлагат такъв тип услуга.

Във варианта в който на нас ни трябва сайта за да продаваме трябва да помислим и за сео оптимизацията – повече информация. В общи линии сео оптимизацията се дели на два дяла такава по сайта или вътрешната сео оптимизация. За това е добре самият сайт от самото начало да се подготви и да е направен така, че да отговаря на ключовите думи, които ви интересуват. Втората част е натрупване на линкове от други сайтове. Този процес, както и първия са много отговорни и изискват човека, който ще ги прави да знае много добре, какво прави. При неправилна оптимизация е възможно да постигнете отрицателен ефект и вашият сайт да не се показва при каквито и да е търсения. За тази цел е добре внимателно да се проучи човека/фирмата, който ще се занимава с тази част. Добре е да се разгледат реализирани проекти. Има сфери в които конкуренцията не е много голяма и резултатите се постигат бързо и лесно. Но има и ключови думи, в които да се постигнат резултати са необходими много ресурси и много време (половин или една година).

Но да поговорим малко за цифрите. Ако вие се класирате на първа страница в Google, то това не трябва да ви успокоява и да ви кара да се чувствате спокойни. Истината е, че е необходимо да сте сред топ 3 за да имате реален ефект. Първия резултат получава около 50% от търсенията 2 и 3-ти получават още около 30% и за останалите остават общо 20%, което като се раздели на 7 оставащи резултата прави много малко реално пренасочени клиенти. За тази цел винаги трябва да се стремите към топ 3 позициите.

Цената може да варира много, да бъде еднократна или месечна. Но реално да прецените колко би трябвало да платите е като се регистрирате в adwords и започнете да плащате на клик за първа страница. Така след един месец ще може да съпоставите разходите ви. Повече за сайтовете и всичко свързано с тях може да откриете на този адрес.

 

HTML код на статия

Автор: druon2


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар