Входните врати – функционални за малки жилища

Ако живеете в малко жилище и не разполагате с достатъчно пространство, вратите на панти могат да засилят това усещане и да ви отнемат част от иначе малката площ на жилището. Колкото и класически вид да имат стандартните врати, не винаги са удачен избор, особено, когато се нуждаете от повече място и подовото пространство ви е много необходимо. На помощ за малките жилища идват плъзгащите се врати.

За разлика от другите, този тип врати се отварят хоризонтално- плъзгайки се, като това значително спомага за спестяване на подова площ. Освен това с този тип врати няма нужда повече да се тревожите, че вратите ще ви лишат от възможността да подредите мебелите по-свободно – с плъзгащите се врати това вече не е проблем.

Освен всичко друго плъзгащите врати осигуряват необходимата самостоятелност, от която се нуждае всяка стая. Подходящи са както за спални, бани, така и за офиси. Много популярна употреба на плъзгащите врати е за гардероби и перални помещения.

Монтирането не е чак толкова трудно, но все пак стената ще премине през реконструкция, за да може вратата да се постави. Плъзгащите врати се плъзгат по повърхност, която е на принципа на релса или лайсна, плъзга се на една страна и така входът между двете помещения остава отворен. Най-голямото удобство е, че тези врати не са много широки.

Освен , че правят преминаването от стая в стая по-лесно, тези врати ще предадат допълнителна пъстрота и стил на дома ви. Най-голямото удобство е, че се изработват в различни размери, както и в различни стилове както модерни или класически така и такива подходящи за вили и къщи.

Заедно с това при този тип врати може да контролирате какво точно да се вижда от вашите стаи, например, плъзгащите врати идеално могат да прикрият сушилнята и пералнята в кухнята.Освен това са много безшумни, когато се плъзгат. Тези врати стоят естетически изключително добре в гостни и кабинети.

Плъзгащите се врати разполагат и с богат избор от материали, от които могат да бъдат направени, като например, освен дърво се използва и хартия, стъкло, PVC.

Изборът на материал се определя и от помещението. Например, стъклените плъзгащи врати са идеално решение за офис, но също така и са много подходящи за къщи, вили, хотели. Освен, че правят интериора много по-стилен и внасят един много модерен привкус, този тип врати мигновено правят интериора много по-изискан. За дизайна на тези врати обикновено се използва смесица от стъкло и дърво. Обикновено формата им е като прозорец. За по-модерната изработка на плъзгащите се врати от стъкло се използва и метал, който е анти-ръждив, например желязо, което има гъвкавост и е идеален материал за изработка. Една модерна стъклена плъзгаща се врата би изглеждала изключително стилно било то у дома или офиса.

Както сигурно знаете, плъзгащите врати са много характерен елемент от интериора на традиционна японска къща, но съвременните дизайнери са взели отлично идеята и са я превърнали в нещо напълно модерно – плъзгаща се врата от стъкло.

Няма спор, че този тип врати са най-функционалното решение за всеки дом, който се нуждае от малко съхранено пространство. Плъзгащите врати са изключително полезни и е въпрос единствено на личен вкус и идеи как точно да ги използвате. Може например да скриете част от кухнята или пък сушилнята. Този тип врати са идеален анчин да преградите и преобразите интериора на дадена стая.

Ако искате да намерите още полезна информация за избора си на входна врата или искате да намерите последните оферти онлайн за врати посетете този уебсайт: http://arcoma-bg.com.

HTML код на статия

Автор: a.mir4eva


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар