Възможни проблеми с ПВЦ дограмата

Когато в средата на 20-ти век се произвежда първата ПВЦ дограма в Германия и света, ние още не сме очаквали, че това откритие ще преобрази нашия живот тотално. Следват години на еволюционно развитие, през които производството на пвц дограма се усъвършенства и се предлагат днес модели, които не само изолират студа, влагата, горещината и шума, но и пропускат само най-полезните слънчеви лъчи, изработват се от нетоксични материали и притежават изключително висока степен на якост и издръжливост на удар, силен вятър.

Ако Вие вече имате ПВЦ дограма от поне пет или три години и забелязвате на моменти, че тя образува конденз, то това най-вероятно се дължи на разположението й в близост до готварската Ви печка или просто на факта, че дограмата Ви е направена от стъклопакет, в който влиза само една камера. Стъклопакетите с поне три или четири камери винаги осигуряват необходимите шумоизолация и топлоизолация, а също и не образуват конденз  – тези малки капки вода, които всички стари дървени прозорци задължително привличат,  а неизбежната им поява се дължи на разликата в температурата по повърхността на стъклото и тази на въздуха в стаята. Когато той е влажен, а стъклото е студено, кондензът  вече е наличен.

Ако Ви се е наложило, по една или друга причина, да разбивате стъклото на новата си ПВЦ дограма или тя е претърпяла случайно вандалско нападение, поради което се е появило напукване, това означава, че са Ви продали нискокачествена дограма. За да избегнете тези проблеми, моля Ви задължително да поискате удостоверение –сертификат от фирмата, на която сте се спрели, че ПВЦ профилите им се изработват и монтират по технология, която се налага от фирмата производител на ПВЦ системата. За по-сигурно се погрижете да поръчате ПВЦ дограма от българска фирма, която зарежда и следва примера на висококачествените производители на световно ниво –немски, гръцки, австрийски и попитайте дали майсторите във фирмата са минали на курсове за обучение относно подготовката  и монтажа на профилите. Търсете фирми, в които монтажистите имат опит и работят по ПВЦ профили вече поне една, две години минимум.

Качествените ПВЦ прозорци, които имат триплекс, включен в стъклопакета, са много здрави и не могат да покажат напукване след нанасяне на мощни удари по тях с тежки предмети. Триплексът, който представлява продукт от слепването на две или повече обикновени стъкла със специална смола между тях, е такова произведение на съвременното ПВЦ изкуство, което при образуване на вътрешни напуквания от удара по стъклото предотвратява счупване и задължително след няколко минути напуканото място се изглажда поради свойствата на смолата да поема ударите без да останат по стъклото следи.

За да неутрализирате евентуални щети, които само ще обезценят и подбият удоволствието Ви да се радвате на новата си ПВЦ дограма, моля Ви да изисквате от фирмата, при която търсите съдействие, следното:

  • да постави в профила ви стъклопакет с поне три камери;
  • да ползва триплекс за изготвяне на ПВЦ профила;

да изискате свидетелства за завършени образователни курсове при фирмата производител на материалите за пвц дограма или поне необходим едногодишен опит на всеки от майсторите дограмаджии;
да ползвате фирми, които могат да Ви покажат свидетелство за стандартите на работа, с които се съобразяват и гарантират тестване на продуктите си, на което произведените от тях профили да покажат издръжливост, качество.

HTML код на статия

Автор: Ivan Petrov


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар