Газовият инжекцион – необходимост в днешно време

В днешно време цените на горивата се покачват все повече и повече. Един от начините да намалим разходите си за гориво е като инсталираме газова уредба на автомобила си. Тази работа обаче не може да бъде свършена от когото и да било. Необходимо е да се обърнем към специалист.

Има различни газови горивни системи, които са подходящи за различни видове автомобили. Поради тази основна причина е важно да се избере съответстващата газова уредба, подходяща за Вашия автомобил. Един професионалист с дългогодишен опит в сферата на монтирането на газови уредби винаги ще Ви посъветва кое ще е правилното решение за Вашия конкретен случай. За да изберете правилния сервиз за инсталиране на газовия инжекцион е добре да се поинтересувате от мненията на хора, които вече са се възползвали от този вид услуги във Вашия град. Можете да попитате близки познати, а също така и да се поразровите в Интернет, за да добиете по-ясна представа. Целта на това проучване е да се гарантира, че няма да имате никакъв проблем, докато използвате газовата уредба или газовия инжекцион, след като е монтиран на колата Ви.

Известни са няколко типа газови системи. Първата от тях е системата с въздушен клапан, която е една от най-евтините видове уредби. Превозни средства, които са произведени преди 2004 година, са напълно съвместими с тази газова горивна система. Тук въздушният клапан обръща газта в всмукателния колектор в смес от различни газове. Следващият вид газова уредба е тази с впръскване на пара. Тя се монтира на превозни средства, произведени след 2004 година. Тези превозни средства са със система за електронно впръскване на горивото. Тя е е необходимост за колите, защото помага за регулиране на вредните емисии. Системата на инжектиране на пари подава газ в горивната камера на двигателя. Следващата система за подаване на газ е системата за впръскване на втечнена газ . Тази система е най-новата система за газови уредби. Точно тя е по-ефективна и евтина в сравнение с инжектирането на пари.

Втечнен газ притежава по-високо октаново число от бензина, което я прави и по-ефективно гориво. Двигателят на автомобила се представя по-добре с газ, а цената на газта е 2 пъти по-ниска в сравнение с бензина и дизела. Разликата не е само в цената обаче. С един пълен резервоар с газ могат да се изминат много повече километри, отколкото с бензин. Ето как първоначалната инвестиция за монтиране на газова уредба ще се възвърне бързо. Хубаво е да се обърне внимание, че с инсталирането на газова уредба не само се спестяват пари от гориво, но също така и от механични ремонти, тъй като единствените поправки, от които се нуждае горивната уредба са смяна на два филтъра и то на изминати много километри.

Когато става въпрос за безопасността, трябва да се отбележи, че газовите уредби се използват от много години, та и досега. Правени са експерименти, които доказват, че газовите резервоари са дори по-сигурни от бензиновите.

В действителност в повечето от европейските страни газовото гориво се използва широко като алтернатива на бензина. В България много хора го предпочитат, тъй като значително намаляват своите разходи. Ако и Вие искате да спестите пари, то е добре да си потърсите качествен газ сервиз и да монтирате на личния си автомобил газов инжекцион.

HTML код на статия

Автор: Merysun


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар