Ефективни домашни методи за отпушване на канали

Нека признаем, че запушените тръби и канали са неизбежна част от живота на всяко домакинство. Ако и вие се намирате в такава ситуация, може да ви писне до толкова, че да се откажете от поредното отпушване и да потърсите услугите на водопроводчик. Понякога наистина е неизбежно да се доверите на помощта на професионалист, но смятам, че в повечето случаи можете да се справите със запушените канали и сами. Ще се учудите колко ефикасни неща, които имате  вкъщи могат да  ви бъдат полезни. В следващите редове ще се спрем на някои средства за целта:

  • Топла вода

Тя може да бъде най –добрия ви приятел, когато става дума за запушени канали в жилището. Топлата вода не само може да разреши проблема, но в повечето случаи предотвратява появата му отново. Тя е способна да стопи и разтвори всички малки частици, които блокират канализацията. За да си свърши работата, просто я изсипете в дупката на мивката или ваната и изчакайте десетина минути, преди да пуснете струя от чешмата.

  • Топла вода със сол

Ако горният метод не ви се стори достатъчно ефикасен, към топлата вода добавете сол. Тя ще разтвори по – добре всички малки частици, които са попаднали в запушените канали. Една супена лъжица сол е напълно достатъчна за това.

  • Бутало

Това е един от най – надеждните инструменти, когато става дума за битови проблеми, като затлачени канали. То е ефикасно както за отпушване на тоалетни, така и на мивки. Покрийте с отвора на буталото единия край на тръбата на мивката и започнете да го движите енергично нагоре – надолу. Това трябва да предизвика налягане на водата, което да предизвика канала да се отпуши.

  • Оцет и сода за хляб

Изсипете половин чаена чаша сода за хляб в запушените канали. След това излейте половин чаша бял оцет в канализационната тръба. Вземете чиния или чаша, за да запушите отвора на тръбата за една нощ. На следващия ден махнете „капака” и излейте малко гореща вода в тръбата. Тя ще отмие разтворените частици и тотално ще реши проблема със запушването.

  • Сол и сода за хляб

Това е друга интересна комбинация, която би се справила със запушените канали. Смесете солта и содата в равни количества и ги изсипете в канализацията. Веднага след това налейте малко вряща вода в тръбата и отново оставете за една нощ. На следващия ден излейте една чаша гореща вода, която да прокара мръсотиите надолу.

  • Сапун или веро

Учудващо, но те могат да бъдат много ефикасни за вашия проблем. Тайната е в хлъзгавата им текстура, която е в състояние да премахне блокажите в запушените канали в жилището ви. Първо трябва да разтворите 1 кг. от миещата течност в три литра гореща вода. Веднага след това можете да изсипете получената смес в канализационната тръба и да оставите за една нощ да подейства. На следващия ден направете процедурата с гореща вода, посочена по – горе.

Търсите ли още информация за запушени канали? Тогава посетете: http://xn--80aayfhk.org/

HTML код на статия

Автор: anainsert


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Ефективни домашни методи за отпушване на канали, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар