Защо са необходими SEO статиите?

SEO статии не сe пишат лесно, а повечето хора не разбират значението на SEO съдържанието, както и ползването на специализирани SEO услуги за успеха на бизнеса им онлайн. Ако има нещо, което и хората, и търсачките да търсят, това е един добре написан и информативен по съдържание уеб сайт. Въпреки че терминът “SEO статии” е специално подбран, той не обяснява изцяло целта на такова едно съдържание във Вашия сайт.

Никой, с изключение на Google инженерите, не разбират съвсем ясно какво точно търси Google bot-а. Само те знаят какво точно оценява ботът на Вашия уеб сайт. Смята се, че над 200 различни фактора се вземат под внимание при класирането на даден сайт за всяка конкретна ключова дума, използвана от даден потребител на Google.

Google потребителите са онези, които използват търсачката за целта, за която е проектирана – да намерят информация. Използваме Google, защото е най-популярната търсачка, но същите правила, които действат тук при класирането на сайтовете, се прилагат и за Yahoo, Bing и за всяка друга търсачка.

Цел на SEO статиите

Целта на SEO статиите е да убеди тези ботове, че Вашият уеб сайт е както авторитетен по отношение на търсената тема, така и проектиран да предостави на търсещия информация по зададена ключова дума. Ако можете да постигнете това, като използвате информативното SEO съдържание, Вие сте на път да се класирате в резултатите от търсенето.

Но дали сайтът Ви ще се появи на първа или на стотна страница от търсачката, зависи от това доколко той съответства на търсената дума. Да кажем, че търсената ключова фраза е “избор на стикове за голф”. Ако във Вашия уеб сайт има информация за предимствата и недостатъците на различните марки стикове за голф, имате добър шанс да се класирате на висока позиция в търсенията. Ако сайтът Ви представлява електронен магазин, оптимизиран за ключовата дума “купи голф съоръжения”, е много вероятно да не бъде посочен в резултатите.

Ако търсещият потребител използва ключовата фраза “купи голф съоръжения”, тогава Вашият сайт ще бъде на по-висока позиция в търсачката. SEO статиите могат да се използват за реклама на основното съдържание на всеки един от сайтовете Ви, независимо дали е изцяло информационен или за продажби. SEO статиите могат да бъдат публикувани на Вашия собствен уеб сайт, като отделни страници с информация, или да се използват в SEO оптимизацията и да бъдат публикувани в различни директории за статии и блогове.

SEO услуги (Article Marketing)

Нека разберем какво представлява Article Marketing или в буквален превод маркетинг със статии. Терминът се отнася до онлайн маркетинга чрез публикуване на статии. Това е един страхотен начин да се класирате в резултатите на Google или други търсачки. Маркетингът със статии е все още основен компонент и стратегия на интернет маркетинга, ползван от най-успешните онлайн предприемачи.

Някои SEO фирми предлагат полезни услуги на всички онези, които не знаят как да пишат SEO статии за популяризиране на сайтовете си. Целта на SEO статиите не е да популяризират Вашите продукти или услуги, а отделните страници на Вашия уеб сайт. Google класира отделните страници, а не целите домейни (уеб сайтове). Затова е необходимо да подпомогнете популяризирането на сайта Ви в търсачките със SEO статии. Всеки, който търси нещо в търсачката, трябва да стигне до желаните резултати и Вие можете да се възползвате от тази възможност, така че да стигне до Вас чрез правилно оптимизиран сайт и добре написани SEO статии.

HTML код на статия

Автор: wursti


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар