За пътните знаци

пътни знациСлед последните промени в Закона за движение по пътищата, ограниченията станаха по-големи, а всяко неспазване на пътни знаци, оставя шофьора с двойно по-малко точки в талона и акт с два пъти по-висока глоба.

Всички пътни знаци се делят на групи, според важността, която имат. Както и да са групирани, те важат за всички и трябва да се спазват от всички. Пренебрегването, на който и да било от тях води до излишна емоционална агресия и превръща пътуването с кола в неприятно начинание.

Не случайно приложение към Закон за движение по пътищата са всички пътни знаци. Всеки шофьор, би трябвало да бъде запознат с тях и да разпознава всеки от тях. Те не са измислени, просто, за да ги има, там са защото се предполага, че всяват респект и култура на каране. Нека си представим, че някой по обигран шофьор се яви на шофьорски изпит и кара по начина, който може и знае. Дали представителя на ДАЙ ще бъде благосклонен към него и ще му позволи правото да шофира отново? Арогантното шофиране и тоталното неспазване на пътни знаци са нанесли достатъчно щети до момента.

Приложението в ЗЗП започва с най-важните пътни знаци от група А – предупреждават за опасности, неравности, отсечки с концентрирани ПТП и други. Хората харесват някой от знаците в група Б – пътни знаци за предимство и единствено знакът, който премахва всички ограничения и забрани от група В.

В интерес на истината, никой не обича забраните и всички се опитват да ги избягват. Съществуват пътни отсечки, по които са поставени абсурдни пътни знаци за ограничаване на скорост или отнемане на предимство. Те изнервят шофьорите и ги превръщат в агресивни бомби със закъснител.

Забелязали ли сте, че през последните месеци пешеходците по скоро тичат около пешеходните пътеки, отколкото да пресичат спокойно по тях. Просто от известно време насам се наслушахме се и нагледахме на какви ли не случаи на блъснати деца, прегазени възрастни и пр. И всичко това, защото някой е допуснал миг невнимание.

Законът не признава арогантни, агресивни, скромни или бедни. Той е еднакъв за всички и трябва да се спазва.

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар