За Google Adwords

Замисляли ли сте се колко голяма е интернет мрежата? С над 3 милиарда сайта това е един огромен океан от информация, където обаче можем много лесно да открием това, което търсим. Но какво ли би било ако ги нямаше тези търсачки, които толкова улесняват търсенето в интернет? В тази статия ще говорим за Google Adwords реклама.

В последните години Google се превърна в световен лидер сред търсачките и с право държи 39 % от пазарния дял. С помощта на Google се осъщяствяват много дейности, които без търсачка щяха да са истинско предизвикателство дори и за компютърните специалисти. Името на тази толкова известна търсачка има интересно минало. Още през далечната 1938 г., племенникът на американския математик Едуард Каснер е положил основата на името като е измислил думата „Googol”, за да опише едно наистина огромно число. Това е числото 1 със сто нули отзад. Сега с право от Google могат да оправдаят това число, тъй като обслужват толкова голяма база от информация, че без тях търсенето в интернет щеше да е почти невъзможно.

Както всяка голяма компания и Google трябва да печелят от някъде, а основните им приходи са от платената рекламата. Интернет пространството се превърна в част от ежедневието на всички нас и е логично там да се рекламират всевъзможни марки и продукти. В период на световна финансова криза обаче, всеки се стреми да оптимизира разходите си, дори и това да се отнася за мащабна рекламна кампания и точно по тази причина Google Adwords реклама стана много използвана. До скоро основният метод за популяризиране в мрежата беше чрез така наречената „импресия”. Това е реклама, при която си длъжен да плащаш без да знаеш дали твоят продукт достига до потенциалните ти клиенти. При импресията се заплаща на седмица или месец, а също така е възможно и за брой импресии, например 5лв. за 1000 броя. При този метод рекламата се появява на екрана на потребителя, но в повечето случаи всички я затварят автоматично, тъй като много хора приемат това за спам.

Точно Google Adwords реклама Ви дава възможност да заплащате за реклама на реална база от потребители. Тук става въпрос за PPC реклама или просто казано плащаш за всеки клик от потенциален клиент. Това е много по-добрият метод, тъй като сте сигурни, че клиентите наистина са обърнали внимание на вашата реклама, след като са цъкнали там доброволно. Чрез PPC рекламата Вие имате уникалната възможност да представите своя продукт и да привлечете вниманието на клиентите чрез максимално опростен и евтин вариант. В този наситен световен пазар е трудно да се пробие в каквато и да е сфера, но с помощта на PPC рекламата шансовете Ви се увеличават драстично.

Когато даден потребител търси например мобилни телефони и напише това в Google, то първите резултати, които се появяват на екрана са именно платените реклами – това са от платформата на Google Adwords реклама. Това е голям плюс за Вас, тъй като клиентът лесно открива това, което търси, а в същото време Вие му предоставяте желаната стока. При PPC рекламата заплащате за сигурни потребители, докато при импресията може никой да не обърне внимание на вашата реклама, но все пак ще заплатите договорената сума. Ако искате успешно да промотирате вашия продукт изберете Google Adwords реклама.Също така може да посетите този сайт за повече информация.

HTML код на статия

Автор: milenadimitrovaa


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар