Избор на изпълнител за изработка на сайт

Можете да следвате следните прости правила при избор на изпълнител за изработка на сайт – като ви гарантирам, че ще успеете да филтрирате доста от неквалифицираните уеб дизайнери по този начин.

На първо място, ориентирайте се по техния собствен уеб сайт. Качествено ли е изпълнен, предизвиква ли възхищение или отвращение от дизайна? Това е много важен фактор. Ако дизайнерът не се е погрижил за вида на собствения си уеб сайт, едва ли ще направи същото за вашия с достатъчно голямо усърдие.

Това се отнася до най-различни фактори – например, как изглежда сайта им на мобилния ви телефон? А на таблета? Ако не са се погрижили за отделна мобилна версия за сайта си, най-вероятно не знаят как да го направят – и ще имат проблеми при изпълнението на тази задача за вас.

На трето място е скоростта на зареждане. Проверете скоростта на сайта им и на няколко от сайтовете, които са направили. Ако зареждат достатъчно бързо, оставете ги в листата от потенциални дизайнери.

На четвърто място: сигурност! Това е изключително важен фактор. Споменават ли изобщо където и да е на сайта си думата сигурност? Грижат ли се изрично за сигурността на сайтовете, които създават? Как? Ако не споменават този елемент, изключете ги от списъка за разглеждане изобщо – има защо!

Грижа за клиента

Изпратете им запитване и много внимателно прочетете отговора (ако изобщо има такъв) – личи ли им, че ги е грижа за вас и вашият бизнес? Задават ли внимателни въпроси, или просто бързат да предатат ценова оферта?

Портфолио

Това е един от най-важните фактори. Вместо да гледате броя проекти, постарайте се да разгледате сложността и качеството на вече изпълнените такива. Добрата фирма за уеб дизайн изпълнява работата си с перфекционизъм – което значи, че проектите им ще изглеждат доста добре. Постарайте се да забележите, дали следват една и съща стандартна схема – ако е така, избягвайте тази фирма.

Контакти

Колно метода за контакт ви предоставят? Отговарят ли редовно и бързо на всички запитвания? Това е много важен фактор, особено когато става въпрос за дългосрочни бизнес отношения.

Интервю

Направете минимум телефонна или скайп среща с потенциалните уеб дизайнери и ги помолете да разкажат за най-интересните си проекти. Гледайте или слушайте тона на гласа им, това дали са притеснени или приятелски настроени – повече, отколкото за съдържанието на думите им. От това ще проличи как ще продължи евентуалното ви сътрудничество и какви усещания ще предизвиква то във вас за доста дълъг период от време.

Социални мрежи

Погледнете фейсбук страницата им (ако изобщо имат такава) – имат ли повече от 20 фена? Това е изключително важно, защото социално приетият бизнес обикновено е и качествен такъв.

HTML код на статия

Автор: xorred


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 1.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Избор на изпълнител за изработка на сайт, 1.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар