Каква е задачата на SEO оптимизацията?

SEO оптимизацията служи за придвижването на сайтовете на челни позиции в търсещите машини. Или казано другояче, SEO оптимизацията е комплекс от мерки, които целят повишаване на позицията, заемана от сайта, в резултат на изпълнени критерии, които се определят от търсачките.

Защо фирмите се нуждаят от SEO оптимизация?

Ако до преди известно време интернетът се използваше предимно като източник на информация, сега нещата са съвсем други. Постоянното нарастване на интернет потребителите, новите технологии, които се изпозват днес (системата за заплащане през интернет, възможността за онлайн поръчки, възможността за директна онлайн комуникация с клиенти и партньори), заедно с много други фактори превърнаха интернет от чисто информационен в мощен маркетингов инструмент и в място за осъществяване на продажби. Това си личи от процъфтяването на сегашните и постоянното възникване на нови и нови интернет магазини, които носят постоянни печалби на собствениците на сайтове.

SEO оптимизацията е ефективно средство за всички компании, които искат да достигнат до потенциалните си клиенти в интернет и да им предложат своите стоки и услуги. Броят на интернет потребителите нараства с всеки изминал ден, като повечето от тях съдействат за развитието на различните видове онлайн бизнес чрез поръчки и покупки на желаните от тях стоки или услуги.

Представете си само, че хиляди хора търсят стоките, които предлагате Вие, но вместо да стигнат до Вашия сайт, намират сайтовете на Вашите конкуренти само защото те са оптимизирали по-добре сайта си и са излязли на по-челни места в търсачката в сравнение с Вас. За да можете да преодолеете тази конкуренция и да заемете челна позиция, на Вас Ви трябва именно SEO оптимизацията.

Защо сайтът Ви трябва да е на челни позиции в търсачките?

Причините за това са поне две. Нека ги разгледаме накратко тук.

  • Първо, челните места в търсачките са така да се каже най-престижните. Обикновено клиентите получават първото си впечатление преди още да посетят дадена компания, след като научат къде се намира тя.

В колкото по-престижен район е фирмата, толкова по-голямо доверие вдъхва на клиента, съответно съществува и по-голям шанс той да избере именно тази фирма. Хората вярват, че фирмите, които са разположени на самия градски център, обикновено просперират и предлагат по-качествени стоки и услуги.

По същия начин действа и SEO оптимизацията: сайтовете, намиращи се на челните места, добиват по-голяма популярност и авторитет в сравнение с останалите.

  • На второ място, доброто място привлича повече посетители. Сайтовете, разположени в челната десятка на търсачката, получават над 95% от посетителите. Затова колкото по-високо е сайтът, толкова по-голям трафик ще получи. Препоръчително е сайтът Ви да се намира сред първите 5 най-добри сайта.

Защо е необходимо непрекъснато изкачване на позициите в търсачките?

В много случаи потребителят, който търси определени стоки и услуги, е склонен да подаде запитване в няколко фирми, след което да избере оптималния вариант. Преди време в подобна ситуация хората ползваха телефонните указатели или звъняха на телефона за справки. Но в днешно време едва ли някой все още ползва тези остарели методи. Повечето ще започнат да търсят информация за фирмите и техните услуги в интернет.

В днешно време интернет потребителите не обичат да губят прекалено много време в търсене, така че, ако не Ви намерят, просто ще се обърнат към Вашите конкуренти, тъй като са стигнали по-бързо до тях. По този начин губите клиенти, които евентуално биха се възползвали от Вашите услуги, ако бяхте на по-предни позиции в търсачката.

Очевидно е, че SEO оптимизацията е необходим и изключително ефективен маркетингов инструмент, без който компаниите не биха могли да се развиват пълноценно просто, защото биват погълнати от конкуренцията.

 

 

 

 

HTML код на статия

Автор: wursti


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар