Какво включва едно професионално кухненско оборудване

Създаването на мебели и уреди за професионално кухненско оборудване в последните десетилетия се разширява и обновява много бързо за радост не само на хората в общественото хранене, но и на клиентите. Именно те са най-точният коректив за качеството на изделията. Затова ресторантьорите търсят най- добрите марки производители и влагат много средства за изграждането на професионалната си кухня.

Вкусно и бързо приготвената храна има свое неповторимо „раждане”, което започва от енергоспестяващите котлони на модерната печка, от конвекторната фурна, фритюрника или грила и завършва с красивите прибори за хранене. Всички те са част от колекцията за професионално кухненско оборудване.

Производителите са помислили за всички дребни детайли, осигуряващи удобство и спестяване на средства и нерви. Един задълбочен поглед ще ни разкрие високото технологично майсторство в производството на такива изделия. На първо място се търси енергоспестяващият ефект на уредите, след това се съобразяват техните размери, удобство, предназначение.

Асортиментът в бизнеса с професионално кухненско оборудване е толкова голям, че човек може да се изненада, че е помислено за всичко в процеса на приготвяне, поднасяне и съхранение на храната. Всяка професионална кухня в зависимост от своите размери и клиентски капацитет е оборудвана с енергоспестяващи печки, фурни, фритюрници, грилове, микровълнови печки, скари, та дори и фурни за варене на паста. Потокът от мръсни съдове и чаши се поема от професионалните съдомиялни машини, които имат и свои разновидности- за измиване на тигани, тави, табли или чаши. Хладилникът също има свои професионални „клонинги”- хладилни витрини, хладилни работни маси, шокови охладители и замразители. Стремежът е да се задоволи дори и най-капризният клиентски вкус и да се улесни работата на заетите в тази сфера на обслужване.

В последните десет години на особена почит сред този вид уреди са конвектоматите. Те работят с горещ въздух, който се задвижва от вентилатор и се разпределя равномерно. Конвекторните фурни могат да поберат няколко тави и така да приготвят бързо и вкусно различни ястия. Учудващо е, но някои конвектомати имат дори и функция за паниране или за отложен старт!

На особена почит са и мебелите от професионалното кухненско оборудване- плотове, стелажи, шкафове, стойки, поставки, столове и много други полезни неща, осигуряващи висока продуктивност и комфорт за работещите в професионалните кухни. Повечето изделия са от неръждаема стомана и с различна големина, за да стават за различно пространство.

Ммммм…, сякаш започваме да усещаме миризмата на печено пиле или пържола, на вкусен сладкиш или козунак, приготвени с някои от топ уредите за професионално кухненско оборудване!

HTML код на статия

Автор: nadyatsvetckova


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар