Какво е „физическа активност” и защо трябва да присъства в нашия живот?

Тя повишава тонуса, спомага за настроението, побеждава депресията, засилва усещането за щастие, повишава издържливостта, увеличава мусколната маса и спомага за горенето на мазнините, подобрява храносмилането, понижава кръвното налягане, увеличава здравината на костите, извайва тялото, и какво ли още не…. Това са само малка част от ползите на движението. Самият Хипократ е казал, че движението е живот.

Физическата активност е всяко движение, което тялото извършва, от чистенето в къщи до играта на футбол, мускулите се съкращават и метаболизма се засилва, което води до по-бързо горене на мазнините.

Физическата активност и упражненията са “ключът” към здравословен начин на живот, не само защото Ви карат да се чувствате и изглеждате по-добре, но и защото са важни за подобряването на здравето и удължаването на живота.

ВИДОВЕ ФИЗИЧЕСКИ УПРАЖНЕНИЯ:

АЕРОБИКА – Хореографска кардио тренировка с висока активност. Подобрява кардиореспираторното здраве, освобождава напрежението, подобрява метаболизма, предпазва от инфарктни заболявания.

СТРЕЧИНГ – Нискоинтензивна тренировка за разтягане на мускулните влакна. Извайва мускулите на цялото тяло.

ТАЕ – БО – това е най-високо интензивната аеробика. Тя е с елементи на кик-бокс и карате.Активира горенето на мазнините, подобрява метаболитните процеси, развива координация и увереност, освобождава напрежението.

БОДИ – УЪРК – силова средно-интензивна тренировка с участие на допълнителни уреди ( обръчи, топки, гири, ленти, ластици). Съществува и боди -уърк микс, което е микс от аеробика и силова тренировкасъс средна към висока интензивност. Тук изграждаме мускулатура, за сметка на мазнините.

ФИТ-БОЛ – гимнастика с медицинска (швейцарска) топка. Това е средно интензивна тренировка, по време на която работим по проблемните зони, допринася за добро оформяне и изразяване на мускулатурата, оказва изключително благотворно влияние върху опорно-двигателния апарат, развива гравитацията и концентрацията, изправя стойката.

КАЛАНЕТИКА – нискоинтензивна тренировка, работеща в дълбочина по проблемините зони, изцежда, пресова и изтегля мускулните влакна, извайва тялото като стимулира женските форми. Работи се в тройно забавено темпо. Много добре въздейства на опорно-двигателния апарат, защото се включват упражнения от лечебната физкултура.

ПИЛАТЕС – комбинация от йога, стречинг и каланетика. Нискоинтензивна тренировка за усъвършенстване на стойката на цялото тяло, създава усещане за грация и изтънченост.Можем да я разбием на разтягане и силова част, тоест казано по-просто докато разтягаме, изграждаме мускулатура.

ЗУМБА – Това е популярна високоинтензивна програма за фитнес, вдъхновена от латински танци. Смесват се силовата тренировка и кардиото, което води до по-бързо изгаряне на мазнините и тонизиране на тялото. С помощта на лесни танцови стъпки се постига желаната фигура.

ЙОГА– нискоинтензивна тренировка, съчетава всички необходими за физическото здраве движения с техники за дишане и медитация, за да постигнем хармония със себе си и заобикалящия ни свят.

HTML код на статия

Автор: poliville


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар