Какво означава да паркирате домейн име?

Преди да започнем с уточняването на паркирането, е добре да се уверим, че терминът „домейн име” е изяснен. Най-просто казано, домейн името е името на вашия сайт – като primer.com. Може да се каже, че това е адресът на вашия сайт. Обикновено, когато някой иска да създаде сайт, трябва да плаща малка годишна такса, за да използва домейн името. Името на домейна се асоциира със сайт. Потребителят отива до своя компютър, отваря браузъра си и написва домейн името в полето. След няколко секунди, ще види вашето съдържание.

Паркиране на домейн. Кога?
Съдържанието за сайт се изработва бавно и трудно. Това е и причината да закупите домейн името първо, а чак след това да мислите за разработването на сайта. Ако все още не разполагате с всички желани материали за вашия сайт и не искате да го стартирате, то вие можете да паркирате домейн името си.
Компаниите, които регистрират домейн имена, са измислили решение за моментите, в които не сте готови със сайта си. Те ви позволяват да насочите домейн името си към заместваща страница. Когато потребителят напише вашето домейн име в браузъра си, ще бъде отведен именно на тази страница. Съдържанието на тази страница зависи от хостинг доставчика, който сте избрали. Някои от тях поместват реклами на тези страници, които насочват към тях. Забележете, че те печелят от тези реклами, а не вие. Вие ще печелите от реклама единствено, ако я поставите на собствения си сайт.

Причините
Разбира се има други ситуации, които могат да ви доведат до паркирането на вашето домейн име. Например, ако сте закупили много домейн имена за бъдещо ползване и все още не знаете кое от тях е най-подходящо. Това обикновено е много кратък период за паркиране. Домейн името ви е в това състояние само докато изработите сайта си.
Когато използвате опцията на паркиране на домейн името за по-дълъг период от време, можете да поискате да установявате контрол върху съдържанието на страницата. Все пак това домейн име от тук нататък ще се асоциира с вашия бизнес, услуги и продукти. Трябва да пазите репутацията си. Опитните интернет потребители ще са наясно, че това е само заместваща страница и съдържанието в нея не е от вашия сайт. Новаците обаче, няма да знаят за паркирането на домейн име. Те лесно могат да се заблудят, че рекламата, поместена от хостинг доставчика ви, е част от съдържанието на вашия сайт. Не забравяйте, че след като дизайнът на заместващата страница не е направен от вас – рекламите могат да изглеждат като информационни материали например. Те могат да изглеждат като искрени предложения от вашето домейн име. Така хората, които ви вярват, могат да бъдат подведени.
Трябва да се отбележи, че не всеки хостинг доставчик посмества реклами на заместващата страница на вашето домейн име. Все пак е наистина неприятно рекламно съдържание да бъде асоциирано с вашия сайт. Най-добре е да се застраховате и да подберете хостинг доставчик, който няма такава практика с рекламите си.

Какви са алтернативите?
Разбира се можете и да изберете друга опция, ако имате домейн име, а все още нямате сайт. Можете да изберете хостинг доставчик, който предлага неограничени домейни. След като закупите домейн име, което планирате да използвате в бъдеше, можете да го направите именно при такъв доставчик. Много специалисти използват тази схема за тест сайтове. Вие просто можете да създадете празна страница, която да няма никакво съдържание, за да се отървете от възможното появяване на реклами.
Възможно е това да ви се стори като излишна загуба на средства. Това обаче е решение, ако не сте готови със съдържанието на своя сайт и не искате да паркирате своето домейн име.

HTML код на статия

Автор: dobringeorgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар