Какъв вид нагряване бива използвано за свиването на термошлауха

Термошлаухът обикновено се поставя ръчно върху проводниците, преди да бъде загрят с пистолет за горещ въздух, някакъв вид запалка или проточна фурна.

Оформен като електрически инструмент, пистолетът за горещ въздух може да се използва за прилагане на тръби от всякакви дължини. Въпреки това той бива употребяван предимно за свиването на къс шлаух.
Въпреки че пистолетът с горещ въздух генерира изключително количество топлина (до 500 градуса Целзий), потребителите не трябва да носят ръкавици за защита на ръцете си. Обикновено този инструмент свива тръбата в рамките на 30 секунди. След това тя трябва да се охлади за около 10 секунди.
Правилното използване на пистолет за горещ въздух изисква много опити и грешки, за да достигнете до правилното усещане за използването му. Ако той е твърде близо, тръбата може да се стопи или да се образуват балончета по нея, а не да се свие. Ако пък е прекалено далеч, шлаухът няма да промени размера си въобще.
Повечето производители изработват разнообразие от модели леки източници на нагряване.

Някои пък потребители използват специални лампи за нагряване, за постепенното и равномерно свиване на тръбичките.

Запалките с фокусиран пламък могат да деформират шлаух с размери от 1, 2, 5, 8 или 35 сантиметра дължина. Те ви помагат в последователното свиване и изискват минимална поддръжка. Примери за такъв тип нагреватели можете да намерите много из интернет. Те за изключително удобни за приложение в тесни пространства.

Поточните фурни позволяват на производителите да свиват бързо голямо количество тръби върху съответния брой обекти едновременно. Пещите разполагат с транспортна лента (с предварително определена площ), нагревателна кутия и контролен панел.
Потребителите могат да програмират фурната чрез въвеждането на температура на свиване и скорост на движение на конвейера. Тогава трябва просто да бъдат поставени обектите заедно с шлауха, пещта да бъде включена и да се активира конвейерът. Докато продуктите се придвижват през нагряваното поле, топлият въздух (с температура от 40 до 180 градуса по Целзий) циркулира равномерно около тях и всички тръбички се свиват.
Производителите на тези системи за нагряване твърдят, че машините могат да се справят с отрязъци шлаух, които са до няколко сантиметра в диаметър и с дължина до 10 метра. Твърди се и, че тези фурни могат да са полезни за всички видове тръби, с изключение на тези, свиващи се при над 180 градуса по Целзий.
Този тип устройства разполагат обикновено с лента дълга 130-сантиметра, която има ширина 30 см. Конвейерът е от неръждаема стомана. Транспортната му скорост може да варира от два до 250 сантиметра в минута. За безопасността и икономичността на работещите с нея фурната е така настроена, че да се изключва автоматично, когато нагревателите не работят.

При наличието на всички тези възможности за затопляне на шлауха, имате изключително голям избор, когато дойде време да инвестирате в такъв тип продукт. Но преди всичко е важно да знаете каква употреба целите. Проучването и подготовката за вашата работа е повече от половината дейност, която трябва да свършите. Именно затова обръщайте внимание на всеки детайл. Консултирайте се и с професионалисти с повече опит, които могат да ви дадат ценен съвет. Не пестете въпросите си към тях. Само така ще сте подготвени преди закупуването избрания от вас артикул.

HTML код на статия

Автор: dobringeorgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар