Как да запазим матрака си в добро състояние през годините?

Съвети за поддръжка на матраците!

Всички искаме да спим удобно и да се чувстваме комфортно в собствената си спалня . За постигането на този комфорт не стига да се изчерпате само със закупуване на нов матрак.

matraciСредният„ живот на един съвременен матрак е минимум 10 години, но при правилни грижи от наша страна той може да изкара дори повече от 15 години.

Да, необходимо е да положим усилия по неговото поддържане и след закупуването му, за да запазим матрака си в добро състояние през тези години.
– Първият съвет, който ще чуете от всеки ваш приятел е да обръщате матрака си от време на време. Специалистите на борса за матраци М и М имат дългогодишен опит в областта и препоръчват това да става на 3 месеца. В края на първото тримесечие просто обръщате матрака си по хоризонтала (т.е лявата страна да стане дясна), на второто тримесечие го завъртате по вертикала (краката да дойдат на мястото на главата), след това пак го врътвате обратно по хоризонтала (от дясно на ляво) и накрая още веднъж завъртате матрака си в четвъртото възможно положение. Така през цялата година няма да сте спали повече от три месеца на едно място и матракът ви ще остане здрав, без хлътвания и побитости.
– Втория съвет за запазване на качествата на матрака максимално дълго е да го проветрите за няколко часа веднага след разопаковането му, проветрявайте и спалнята си по няколко минути всяка сутрин. Основната цел е да се премахне всяка влага от матрака.
– Задължително си купете протектор за матрак и го използвайте незабавно за да го запазите чист и в добро състояние, а и изглежда по – добре.
– Не позволявайте на децата си да скачат и буйстват върху матрака защото наистина ще го прецакат.
– Старайте се да не го мокрите много за да не остава влага и да не използвате химикали или други разтворители за да го почистите. Просто вземете една прахосмукачка, която е идеална за тази цел.

P.S. И накрая един съвет не предоставяйте матрака си на ваши близки, като му дойде време просто го сменете.

HTML код на статия

Автор: petkodimoff


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар