Как да измерите успеха на вашата РРС кампания

Независимо дали става дума за РРС кампания или за разпращане на писма с обновленията трябва да има някакъв начин да се измери успехът на начинанието. Все пак трябва да се обърне внимание на компоненти като привличане, ангажиране, обмяна и подновяване. Всички тези етапи могат да се приложат към РРС кампания. Това е един от най-лесните начини да се измери успехът на рекламата.

Етап 1: Привличане

За успехът на тази част от кампанията можете да следите броя на импресиите във вашия сайт. От друга страна е много важно да си задавате следните въпроси: „Дали изпращате правилното съобщение?”, „Дали сте се насочили към правилната публика?”, „Дали това е правилното време за провеждане на тази кампания?”.

Етап 2: Ангажиране

Измервателните единици, които ще ви помогнат да се ориентирате в броя на кликовете. Този етап разкрива истинската креативност, която е проявена по време на кампанията.

Етап 3: Превръщане

Измервателните единици, на които трябва да обърнете внимание по време на тази част от кампанията са: цена, цена за реализация, процент на реализация, средна позиция и т.н. В провеждането на този етап ще ви е много полезно да си инсталирате аналитични инструменти, които да ви помогнат в изчисленията и да вършат част от работата вместо вас. Това ще ви помогне да поддържате динамиката на вашата РРС кампания, както и да следите много важни числа като общите приходи, общите разходи и изхарченото за реклама. В края на този етап вие ще сте на ясно каква е разумната цена, която можете да отделите за ключова дума, както и какви разходи можете да си позволите за цялата рекламна кампания. Определено ще взимате много по-информирани решения за рекламите, които ще донесат пари.

Етап 4: Обновяване

Мерните единици, които трябва да следите изкъсо на този етап са броят на познатите посетители на вашия сайт, приходи, които ви носят познатите ви посетители. Оттук на сетне има два пътя за развитие на вашия клиент. Човекът вече се е „превърнал” в предишния етап, което е едната вероятност, а другата е това да не се е случило. И в двата случая тези клиенти са много важни за вас.
Ако се е случило да е, това означава, че вашата кампания е била замислена много добре и сте успели да предвидите всички неизвестни. Ако не успеете да убедите клиентите да повярват във вашата кампания, трябва да обърнете внимание на следните неща: Имаше ли някакви технически проблеми с вашия сайт по време на кампанията? Дали пък цените не са били прекалено високи? и т.н.

Научете и повторете

Важно е да стане ясно, че, за да е успешен този процес, трябва да се повтаря. Изводите и прозренията, които са настъпили по време на всяка стъпка от кампанията, влизат в стратегията за следващия път. Слабостите, които са установени по време на някой етап от цикъла, ще бъдат поправени или изцяло премахнати. Трябва да се използват всички възможности за подобряване и оптимизация на процеса. Измервайте, проверявайте и след това предприемете необходимите действия.

HTML код на статия

Автор: dobringeorgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар