Как да поддържаме един метален покрив

Повечето хора инвестират в метални покриви заради голямата им трайност и устойчивост. Въпреки това определено е вярно, че един метален покрив може да продължи много по-дълго, отколкото традиционния, също така има неща, които можете да направите, за да подобри своето дълголетие. Като се има предвид колко лесно е да се поддържа един метален покрив, няма абсолютно никаква причина да не го правите. Запознайте се с основите за поддържане на метален покрив от информацията по-долу.

Поддържане на боята –

Боята на металните покриви не е там само по естетически причини – нейната цел е да защити покрива. Боята може да помогне за предпазване от ръжда и други форми на влошаване на качеството. Когато се прави ремонт на метални покриви, следва те да бъдат почистени и боядисани добре с защитен слой боя. С течение на времето, боята може да изгори/олюпи на места. Поради тази причина, добра идея е от време на време покрива да бъде боядисан с металозащитен грунд или боя.

Използване на различни метали –

Когато използвате различни метали за ремонт на покрива, по този начин Вие ускорявате получаването на ръжда по покрива. Понякога може да се наложи да подмените цял метален лист при ремонта на вашия покрив, ако е така, използвайте точно същия вид на метала. В други случай, някои от винтовете може да има нужда от подмяна. Уверете се, че винтовете, които използвате са направени от един и същ тип метал. Ако при ремонт на покрив от метал използвате материали от различен вид метал, той може да корозира много по-лесно.

Ремонт на малки дупки –

Металните покриви са много издръжливи, заради, което много от фирмите, за ремонт на покриви предлагат на клиентите си този тип покриви. Колкото и да са дълготрайни металните покриви, все някога и те имат нужда от ремонт. В продължение на дълъг период от време, се получават малки дупки (корозия, ръжда). Когато се установят достатъчно рано, те могат да бъдат запушени с асфалт или силикон (има специални силикони за целта). Ето защо е важно да се инспектира периодично вашия покрив и да се вземат нужните мерки. Малко асфалт или силикон (на време) може да помогне на вашия покрив, да издържи много по-дълго.

Използвайте винтовете правилно –

На последно място, в случай, че Вие решите да направите сами ремонт на покрива си, трябва да сте сигурни, че знаете как да го направите правилно. Винаги използвайте винтове с шайби – и никога не ги използвайте във вдлъбнатите части на покрива. Ако го направите, може да се получат вдлъбнатини и в тях може да се задържа вода. Това може да увеличи шансовете от ръжда и корозия. Винаги използвайте винтове в издадените части на покрива, за да се избегне този проблем. Това е още едно просто нещо, което трябва да се има предвид, за да помогне на вашия покрив да издържи колкото се може по-дълго!

HTML код на статия

Автор: asen_iankov


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар