Как да разберете най-добре автотонколоните

Когато влезете в магазин, в който се продава оборудване, предназначено да създава готино аудио изживяване по време на шофиране, е твърде възможно да се объркате от многобройните опции за говорители, които са налични. Ако искате да избегнете това стъписване вследствие на прекомерно многото възможности за избор, е най-добре да разберете всичко необходимо за подходящите тонколони, за това кой тип ще произвежда най-добрите звуци в автомобила ви.

Така че преди да пристъпите в магазин за закупуване на озвучителни тела, вие трябва да отделите време, за да научите всичко, което можете, за високоговорителите, които са налични там. Можете също така да се запознаете добре с факторите, влияещи при закупуването на говорители. И тук не говорим за условието цена.

Има много различни видове тонколони за автомобили, които са налични. Много от тях наистина могат да превърнат колата ви в мобилна концертна зала, стига да закупите подходящото оборудване. Някои от тези опции са:

Коаксиалната колона е озвучително тяло, което често бива наричано трилентов високоговорител. Този тип продукт включва няколко говорителя, които са вградени в една и съща рамка. Голямото предимство на този тип артикули е, че те са по-малки и по-достъпни, в сравнение с пазаруването на отделни баскаси и пищялки. Недостатъкът тук обаче е, че моделите, за които говорим, не са много гъвкави.

Компонентните тонколони също включват няколко говорителя като бас и пищялки. Когато планирате да замените този тип озвучително тяло, то ще откриете старото или в панела отпред, или вдясно във вратата. Пищялките в този тип говорители са доста лесни за инсталиране, тъй като те могат да бъдат поставени или в таблото, или в панела на вратата.

Рупорите са високоговорители, които са добре известни с отличната си насоченост на звука, качество и висока ефективност. Хорните струват повече от коаксиалните и отделните тонколони, но те елиминират нуждата от закупуване на пищялки. Трябва да помислите за професионалния монтаж на тези говорители, за да си гарантирате, че ще получите най-доброто качество на звука.

Басовите говорители са уникални, тъй като те могат да постигнат по-ниска честота, отколкото всички други говорители на пазара. И тук е препоръчително да обмислите професионалното им инсталиране, така че да сте сигурни, че свръзките са направени правилно. Ако обаче решите, че желаете да ги поставите сами, то се поинтересувайте за упътвания и действайте внимателно.

Настрана от самите видове говорители, има и няколко други елемента, за които трябва да помислите, преди да решите да направите своята окончателна покупка. Те включват някои от следните неща:

Мощност – Уверете се, че високоговорителите, особено баскасите, имат приблизително същата работна мощност, с каквато борави и усилвателят към тях.

Шумовата чувствителност също е изключително важна, когато става въпрос за вземане на избор какви тонколони да бъдат закупени. Тя ще ви помогне да разберете колко силен може да бъде говорителят, като същевременно се запази качеството на звука.

Размерът на озвучителното тяло е много важен фактор при вземането на решение какъв модел да закупите. Вие бихте искали да сте сигурни, че вашите тонколони ще се поберат в определените за тях места в колата. Пищялките например трябва да бъдат доста малки и е необходимо да се побират правилно, така че звукът да се разпространява добре в колата.

Захващане – субуферите, които биват монтирани в свободно пространство, ще се нуждаят от специални скоби за захващане, за да сте сигурни, че качеството на баса ще е добро.

В сравнение с разпространеното схващане има повече налична информация за тонколоните. В крайна сметка изборът на подходящия вид може да бъде разликата между приятната мелодична возия и еднообразното скучно и изнервящо каране на автомобила.

HTML код на статия

Автор: dobringeorgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар