Как и къде да си направим сайт или електронен магазин

Обикновено професията на програмиста или уеб дизайнера е обвита с тайнственост. Хората без познания по програмиране нямат представа как се прави сайт, или се пише софтуер. Дори за програмистите има някакво мнение че са по-особени хора, които живеят в някакъв техен си свят.

Когато поръчат сайт или софтуер клиентите са изцяло заависими от програмистите, които трябва да имплементират желанията на поръчителя в готовия продукт.

След като сайтът бъде завършен, остава проблема с актуализирането му. Клиентите трябва да се обръщат към програмиста с молба да се промени едно или друго, да се отстраняват евентуални проблеми. Всичко това води до редица трудности при управлението на сайта.

Напослeдък все по-голяма популярност набират системите да управление на съдържанието. Тези системи предлагат на собствениците на сайтове сами да пишат текстовете си и да избират между предварително зададени графични оформления.

Системите за управление на съдържанието са крачка напред в постигането на независимост на собствениците на сайтове от хората, които ги изработват. Несъмнено това си има и своите недостатъци, част от които са сложност на потребителския интерфейс, проблеми с поддръжката и др. Освен това голяма част от платформите, които предлагат система за управление на съдържанието не предлагат поддръжка за електронни магазини, или интерактивност на сайта.

Един опит за постигане на самостоятелност на собствениците на сайтове и електронни магазини е W3 Магазин. W3 Магазин е онлайн платфрма за създаване на сайтове и електронни магазини от техните собственици. Платформата предлага широк кръг от функционалности на своите потребители.

Първо, собствениците на сайтове и електронни магазини могат да решават какви страници да включва сайта им и да напишат тяхното съдържание.

Второ, собствениците на сайтове и електронни магазини могат да управляват графичното оформление. Те могат да избират между готови графични оформления, или да създадат свои собствени. И всичко това без да има необходимост да разбират от програмиране или графичен дизайн.

Трето, електронните магазини обикновено не разполагат със системи за управление на съдържанието. Единствено собствениците им могат да си качат стоките, и да си обслужва поръчките. Магазините на W3 Магазин имат такава функционалност.

Четвърто, което обикновено не се предлага от системите за управление на съдържанието е интернет рекламата. Всеки сайт и електронен магазин е включен в бизнес каталога на W3 Магазин с рекламна страница. Стоките на всеки електронен магазин са част от общия каталог. Освен това има възможност за публикуване на статии и новини в списанието на W3 Магазин и сподеянето им в социални мрежи.

 

Всичко това прави W3 Магазин едно добро място, където всеки желаещ може да си направи сайт или електронен магазин, които да представят него и неговата дейност в интернет.

Платформата предлага уникално съчетание на фукционалности, които издигат обслужването на собствениците на сайтове и електронни магазини на ново равнище.

HTML код на статия

Автор: svetlio_st


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар