Кандидатстудентска кампания 2014-2015 за университетите в чужбина

Европейско изложение „Отворени врати за образование в чужбина” 

21-29 септември 2013г.

От 21 до 29 септември 2013г. Консултантска къща „Дарби” организира 17-то поред европейско изложение „Отворени врати за образование в чужбина”. Това е един от най-големите образователни форуми в страната, който дава актуална информация за новостите в света на висшето образование, възможностите за обучение в Европа и САЩ, изискванията към кандидатите, условията за живот и разходите, които може да очаква всеки бъдещ студент и неговото семейство.

Изложението започва от София:

21 и 22 септември от 11.00 до 18.00ч.  в сградата на Консултантска къща „Дарби” – площад „Св.Неделя”4.

 След това програмата му продължава в следните градове: 

24 септември 2013г., Младежки център, Хасково от 14.00ч до 18.00ч.

                 26 септември 2013г., хотел „България”, Бургас от 11.00ч до 18.00ч

 28 септември 2013г., хотел „Димят”, Варна от 11.00ч до 18.00ч

29 септември 2013г., хотел „Ростов”, Плевен от 14.00ч до 18.00ч.

Акцентът на изложението е  Кариерната ориентация на младите хора и изборът на специалност и професия спрямо потенциала на всеки един. Всички бъдещи студенти ще имат възможност да проверят своя кариерен профил, чрез специално изработен тест, който за първи път се използва в България. Освен това, ще могат да се запишат за участие в различните Семинари, посветени на разнообразни теми свързани с възможностите за обучение в България и Чужбина.

На изложението ще присъстват представители на чуждестранни университети, които лично ще интервюират желаещите да учат в чужбина и ще им дадат точна оценка още на място. Тук  ще можете да се срещнете с един от директорите на втория най-добър университет с практическа насоченост в Холандия, както и с представители на най-търсения универитет за компютърен дизайн и изкуства и технологии от ‘Ниската земя”. Те ще обяснят защо информационните технологии заемат челно място в списъка на най-търсените дисциплини и кои са специалностите на бъдещето в тази сфера. Лично ще можете да разберете как life science програмите се превръщат в основа за много професии.

За първи път в България два от най-актуалните турски университети ще представят  възможностите, които тази страна предлага на българските младежи. Според последните данни от тазгодишната кампания,  Middle East Technical University-Турция е първият избор за следване на 1/3 от най-добрите турски ученици, завършващи гимназия с най-висок резултат. Той е и все по-предпочитано място от чуждестранните граждани, заради програмите на английски език. Другият университетски представител на нашите съседи е един от най-големите в страната- с повече от 26 000 студенти и кампуси в няколко града.

По традиция в България ще гостува и  представител на най-прогресивния швейцарски университет в областта на туризма, както и такъв от едно от водещите бизнес училища в Европа. Организаторите са се погрижили всеки да може да намери търсената от него информация, като са се съобразили с най-търсентие от младите хора дестинации – Великобритания, Германия, Австрия, Франция, Белгия и Скандинавия. Всеки посетител ще разбере кои са най-търсените програми за кандидатстудентска кампаняи 2013-2014, какви са били резултатите на приетите и какво очаква новите кандидати.

За повече информация и регистрация: http://www.opendoors-fairs.eu/


HTML код на статия

Автор: Дарби


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар