Керамичните пана придават уникалност и артистичност на вашия дом

Могат да заменят скъпата картина и да се превърнат в талисман за семейството

Ако много ви се иска да внесете разнообразие в обзавеждането на вашето жилище, а нямате достатъчно средства да смените мебелите или да пребоядисате стените, изберете по-евтиния вариант. Просто добавете нов декоративен елемент. В този случай едно красиво керамично пано, окачено на стената, ще свърши добра работа без да утежни сериозно бюджета ви. Поставете го върху празната стена или на мястото на омръзнала ви вече картина или плакат. Добре подбраното керамично пано предава уникална атмосфера на вашия дом, да го превърне в нещо по-ярко и артистично, но ако сте спазили няколко правила.

Цветът на стената или тапетите

Едно пъстрото керамично пано ще ви зарежда всеки ден с ведро настроение, но да се откроява и привлича погледа като цветен акцент, то трябва да е поставено върху боядисана в неутрален цвят стена или тапет. Шарените дамаски и завеси, също пречат да изпъкне добре красотата на това произведение на изкуството.

Коя стая е най-подходяща ?

Често се питаме кое е най-подходящото помещение за керамичното пано? То може да се впише по неповторим начин не само в интериора на трапезарията и хола, но да ни радва в спалнята и детската стая. Докато за детската е подходящо керамично пано, изработено в жизнерадостни ярки цветове, за спалнята по-добре ще пасва в синьо-зелената гама и в по-пастелни тонове.

Какъв размер да изберем?

Естествено, че при избора на керамично пано е важно да се съобразим с размера на стената, върху която ще го поставим. Върху голяма стена е подходящо по-голямо по размери пано, докато за малко помещение ще стои по-добре пано с по-малки размери. Този тип художествени произведения се вписват отлично и върху много дълги стени на стаи и дори на коридори, стига те да са по-широки и добре осветени. Оригинално място за поставяне на паното е и стената на вътрешното стълбище. В тези случаи може да се комбинират няколко керамични пана или керамични стенни чини.

Керамичните произведения придават неповторима атмосфера и много настроение и на трапезарията, стига да са в хармония с останалите предмети.

Къде да го поставим?

Мястото, където ще поставим керамичното пано, не бива да е засенчвано от мебелите. Както при картините, то трябва да е окачено на нивото на очите, около 1,50 м над пода. Ако искате да го гледате в седнало положение, без да си повдигате главата нагоре, също го окачете на нивото на очите. Паната, поставени над дивани, фотьойли или група от столове, може да са поне една педя над главата на седналия, за да не ги докосва, ако се движи или ръкомаха.

Трябва да е добре осветено

За да засияе в истинския си блясък, керамичното пано трябва да бъде добре осветено. Падащата върху него дневна светлина допълнително засилва излъчването му. Изкуственото осветление поставете също близко до  керамичния акцент.

То е духът на дома и може да се превърне в талисман за семейството

Керамичните пана, които са изработени от природни материали, не са просто украшение. Те могат да ви зареждат с положителна енергия и да се превърнат в талисман за семейството. Затова изберете пано без мрачни изображения, в естествени топли цветове, което да ви изпълва с радост и ведро настроение.

HTML код на статия

Автор: anela


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар