Керамоти – оазис за любителите на спокойствието, природата и риболова

Керамоти е малко градче, живописно разположено в равнинна местност,  част от долното поречие на река Места. Намира се на почти еднакво разстояние между Кавала и Ксанти. Наброява около 1200 жители.  Районът представлява голям полуостров, врязан в Егейско море, а самото градче е най-близкото разположено селище от континентална Гърция до остров Тасос. В селището има пристанище с редовна фериботна линия до Тасос.

 Заобиколено от просторни крайбрежни ивици с фин пясък и кристално чиста вода, селището е привлекателно място за отдих и уединение. Водата  е топла и подходяща за къпане от началото на май до края на октомври.

Макар и популярно сред туристите в последните години, мястото е запазило своята чистота и девствена природа. Тук ще намерите чисти, просторни плажове с бял, фин пясък. Водата е кристално чиста,  а морето спокойно и плитко. Това прави Керамоти  подходящо за летуване на семейства с малки деца Живописната природа и романтичните плажове привличат и много влюбени двойки.  

Тук може да се разхождате по романтичните крайбрежни улички, осеяни с малки традиционни кафенета. Тъй като мястото все още не е станало твърде комерсиално и популярно сред тълпите туристи, местните хора ще ви спечелят с гостоприемството и топлотата си. Ще бъдете очаровани от пищната зеленина на селището. Палми, зокуми, кипариси красят както общите пространства, така и частните дворове на местните жители.

Керамоти е привлекателно място, което  предлага разнообразие от всичко необходимо за вашата пълноценна почивка. Кафенета, ресторанти и барове има в изобилие, без да нарушават хармонията на спокойния живот на местните хора. Мястото е съхранило традиционния си облик на китно и романтично градче.

Делтата на река: Места, където се намира Керамоти, е привлекателно място за любителите на природата. Тук те ще открият богато разнообразие от редки птици—над 200 вида. Делтата на река Места   е част от национален парк „Източна Македония и Тракия”. Освен редки птици, тук се срещат костенурки 

Със сигурност обаче мястото е най-привлекателно и е истински рай за рибарите. Мястото е популярно както сред местните любители на риболова, така и сред много гости от други градове и дори чужбина. През цялата година тук се ловят морски кефал, октоподи, лаврак. От началото на годината до лятото се срещат каламари и ципура. В определени периоди на годината тук се ловят зарган, барбуна, глоса, сардела, скумрия, мурмура, лефер, саргус  и още много други. През който и период на годината да дойдат тук рибарите няма да останат разочаровани.

Ако искате да избягате от суетата на големия и забързан град, Керамоти е мястото за вас. Ще имате възможност да се потопите в оазис от зеленина, чисти плажове, кристална вода, да усетите гостоприемството на местните хора. Това място със сигурност ще ви зареди с много положителна енергия и ще остави незабравими спомени от една истинска пълноценна почивка.

 

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар