Класация на сайтовете според PageRaiting2

Целта на всеки новосъздаден сайт е да информира за дадена услуга или да предоставя друг тип информация. След създаването си, всички сайтове биват помествани в интернет класация. Не е необходимо да се извършват специални регистрации. Вмъкването им в класацията Jabse става почти веднага и автоматично. На адрес  http://www.jabse.com/top1000000/ всеки може да провери мястото на своя сайт. Изискванията за това се свеждат единствено до въвеждане на URL адреса на сайта. На същото място може да бъде направено и съпоставяне на собствени и чужд сайт. За целта е необходимо отново да се въведат адресите на конкурентния и на собствения сайт. Информацията, която се извежда е на база направеното сравнение. Най – новите сайтове и тяхното разпределение в класацията могат да бъдат видяни на адрес http://www.jabse.com/top1000000/index.php?newsites=1. При разпределението на местата в интернет класацията се обръща голямо внимание на така наречения PageRating2. Той представя направената оценка за съответния сайт от класацията. Тази оценка изразява значимостта и авторитетността на сайта.  PageRating2 зависи от трафика на сайта, броя и качеството на входящите връзки. Ако сайтът е с  PageRating2 от 100, той ще бъде обявен за изключително значим и важен. За да се определи  трафика на сайта е необходимо да се работи с ранка на Алекса. Скалата е логаритмична и варира между 1 и 100. При определяне на съвсем точен  PageRating2 се следят и броя на входящите линкове, тяхното качество, възрастта на домейна, възрастта на адреса, индексирането и други. Когато сайтът е разположен на хостинг, който се определя като споделен може да се изведе списък на всички сайтове, които са разположени на еднакъв ip адрес. Трябва да се избере необходимата функция „всички сайтове на това  ip”. За да се изведе списък на информация за сайт от класацията е нужно само да се избере неговия адрес. Списъкът с данни съдържа разположение на сървъра, дата на регистриране на домейна, дата на първо индексиране и други.

Аз лично почти постоянно седя онлайн в класацията и постоянно следя промените на сайтовете, с които се занимавам, а също така и на тези, които са ми конкурентни. Мога да кажа спокойно, че съм се зарибил доста и е нещо като пристрастяване. Поне за мен е така. Може и при вас да се получи.

Спокойно може да ползвате тази класация и да я препоръчвате на своите приятели, които притежават сайтове. Тя ще бъде интересна за тях и ще следят позициите си постоянно. Може да поздравим екипът на Jabse и да им пожелаем да продължават да ни радват с нови инструменти.

 

HTML код на статия

Автор: taloveca


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Класация на сайтовете според PageRaiting2, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар