Кои са най-често срещаните грешки при сушене на косата със сешоар?

Закупили сте си най-страхотния модел сешоар… приготвили сте всички препоръчани продукти за подготовка и оформяне на косата и въпреки това, не успявате да постигнете желаните резултати след сушене на косата със сешоар? Не се притеснявайте, не сте единствените с този проблем. Една от причините за неуспех може да се дължи на неволни грешки, които много от нас допускат при сушене на косата със сешоар.

Сушенето на косата със сешоар не е сложно. Вероятността да увредите силно косата си не е голяма, но ако не прилагате подходящи техники за правилно сушене няма да постигнете оптималните резултати. Един от най-често срещаните проблеми е твърде дългото сушене на косата със сешоар. Друг проблем може да бъде неподходящата четка-приставка, която използвате за разресване. Понякога проблемът е в неподходящият тип сешоар, който използвате.

Кои са най-често срещаните грешки при сушене на косата?

  1. Четка за коса – Най-голямата грешка, която можете да направите при избора на четка за коса е да използвате метална четка-приставка. Металните четки загряват много бързо и водят до прегряване и увреждане на косата. Най-подходящите четки-приставки са кръгли, изработени от комбинация от найлон и др не топлопроводими материали.
  2. Грешен избор при настройките на топлина и сила на въздушната струя – Препоръчително е гъстите коси, както и чупливите коси да не се сушат със силна струя и висока температура. Най-добрият ефект се постига със слаба струя със средна температура и внимателно разресване на косата, за да се избегне оплитането на краища. Прекомерното сушене на косата води до изсушаването й и по-трудно оформяне на прическата след това.
  3. Сушене със сешоар без да го движите непрекъснато – ако просто държите сешоара насочен към косата си, няма да постигнете по-бързо изсушаване на косата, а има голяма вероятност да я увредите, в следствие на прегряване. Движете сешоара непрекъснато, на около 15 см разстояние от косата, в посока от корените към краищата.
  4. Ъгъла, под който сушите косата – Един от най-ефективните съвети, които може да използвате вкъщи е да сушите косата си, като държите инструментите под определен ъгъл – позицията на сешоара винаги трябва да е хоризонтален на косата, а четката за коса, с която сресвате, трябва да е вертикално разположена спрямо косата. По този начин ще придадете повече обем и естествена форма н косата. Подобен е принципът на работа с маша при оформянето на спирални къдрици – държите машата вертикално, а навивате косата хоризонтално върху нагревателя.
  5. Предврително разделяне на косата – много от вас сигурно използват този трик за лесно сушене на косата, като предварително я разделят на кичури. Тук също има правилен начин на работа и възможни грешки, които може да допускате. Най-ефикасният начин е да захванете кичурите на върха на главата и да започнете сушенето от косатата в предната част на скалпа, като продължавате към тила.
  6. Силното опъване на кичурите по време на сушене – важно е да сушите кичури, които са разресани добре. Много от нас силно опъват всеки кичур докато го сушат със сешоар, с идеята да спомогнат за разпределянето на топлината. Това стресира косата и уврежда косъма. Нужно е просто внимателно да сресвате всеки кичур докато го сушите, без да използвате сила.

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар