Къртене, чистене и извозване – как да направим избор на фирма?

Когато предстои ремонт на дома, реконструкция на постройка или друга строителна дейност несъмнено един от първите етапи е къртенето, последвано неизменно от почистване и извозване на строителните отпадъци до законно сметище. Някои хора се наемат сами с тази трудоемка и сложна операция, но ако вие сте от другия тип, предпочитащи да изберете услугите на строителна фирма (което се оказва в много случаи по-добрия вариант), може да се сблъскате с известни затруднения.

В океана от строителни фирми, които предлагат своите услуги, изведнъж може да се окажете затрупани с информация, в която ще ви е трудно да се ориентирате и да изберете най-подходящата оферта за вас. Ето някои практични съвети, които ще ви помогнат да изберете услугите на коя фирма да ползвате.

На първо място направете оглед на обекта и преценете от какво точно имате нужда. Дали трябва да къртите бетон, тухла, мазилка, замазка, плочки и др. или комплексно съчетание от някои от изброените. Разбира се, всеки клиент изисква качество, бързина и добра цена за услугата,която ползва. Желателно е да се консултирате с познати или приятели, които се занимават с подобни дейности или такива, които наскоро са ползвали строителниуслуги „кърти, чисти и извозва“. Добре ще е да се поровите малко в обяви от Интернет или вестници и да ги прегледате за цени, отстъпки и време за изпълнение. Важен фактор при вашето проучване е и от колко време дадена фирма е на пазара. Естествено е да се предпочитат най-ниските ценови оферти, но не винаги това е най-добрия вариант. Добре е да направите проучване за това кои къртачни инструменти са предпочитани за една или друга повърхност, кои са техните предимства и недостатъци по време на работа. Например ако искате да къртите тухлена стена или бетон, знаете, че това е съпътствано с образуване на голямо количество вреден прах, а различните фирми разполагат с различни инструменти за намаляване количеството му, като някои са по-ефективни от други. След това направете запитване до няколко компании за различни подробности като цена, време за изпълнение, инструменти, комбиниране на различни други услуги наред с къртене, чистене и возене (като почистване на тавани, мазета, гаражи, демонтаж и изнасяне на различни конструкции, ако е нужно). При избора на фирма може да прегледате и да се включите в различни форуми за да потърсите мнения на други хора, ползвали дадена строителна компания за подобна дейност. Техните отзиви, заедно с получените конкретни въпроси от вашите запитвания ще ви помогнат да си съставите по-компетентно мнение за различните въпроси, които ви интересуват. Ако сте се спрели на дадена фирма защото ви удовлетворяват условията на работа, съвсем не трябва да се отказвате ако цената е малко по-висока от някои други. Вярно е, че ремонт или реконструкция на сграда поглъщат много средства, но знайте, че качеството винаги се заплаща. Но пък най-вероятно ще спестите време и евентуални проблеми. Най-важното за избора на фирма за „кърти, чисти и извозва“ е да сте добре информирани. Само като отсеете важната информация и я сравнявате можете да направите правилния избор.

HTML код на статия

Автор: IvanGenchev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар