Латексът — нов живот за пространството около нас

Латексът най-често се нанася върху стените с цел освежаване и връщане на уютната атмосфера в дома и на работното място. Той има добра покриваемост и попива лесно в повърхността.

Латексът представлява млечно бяла течност, добивана от каучуковото дърво Hevea Braseliensis и е познат като най-еластичният материал в природата. Именно поради неговите еластичност и покриваемост той намира много широко приложение — от освежаване на стени, през изработка на матраци и ръкавици, дори до производство на секс костюми. Да, не се изненадвайте — латексовите секс костюми са един от най-популярните фетиши!

Нека обаче не се отплесваме в горещи теми. Латексът е наистина много приложим материал, с който всички ние сме свикнали. Освен удобен за работа, той носи и сигурност – свойствата му осигуряват среда без акари /паякообразни/, бактерии и микроорганизми. Така той допринася за една по-чиста и по-свежа среда.

Латексът се използва и в производството на някои бои. В най-популярната си употреба той е с бял цвят, но може да бъде и цветен, за боядисване. За целта се използват тъй наречените латексови бои. Палитрата от цветове и нюанси е изключително богата, така че да задоволи и най-ексцентричния вкус. Латексовите бои се приемат за екологично чисти, негорими и устойчиви.

Днес технологиите навлизат шеметно във всеки аспект от живота ни, включително и в услугите свързани с нанасяне на латекс. Доста фирми вече предлагат тониране на латекс на компютър, за да се улесни избора на клиента. Нужно е просто да си изберете цвят, който ви харесва, от електронен каталог, да посочите квадратурата, а програмата сама изчислява цената и необходимото количество боя.

Преди започване на същинската работа, трябва да изберете какъв точно латекс ще използвате. Предлаганият на пазара латекс е бял или цветен, с разнообразни нюанси. Трябва също да вземете предвид степента на влажност на помещението. При по-висока влажност е препоръчително да използвате така наречения дишащ латекс. Той е с добра водоустойчивост и предпазва от мухъл, плесени и гъбички.

Самото нанасяне на латекс се осъществява с мече/валяк или четка. Мечето може да бъде късокосместо или дългокосместо. Повечето хора предпочитат първия вид — той е най-подходящ точно за нанасяне на латекс върху стени. Друг необходим аксесоар е ваничката. Освен като съд за самия латекс, тя се използва за отцеждане на валяка и за пестене на материала.

Каквото и да се покрие с латекс, то диша. Материята сякаш си поема дъх и се отваря към света и към най-доброто и свободно свое проявление. Латексът дава нов живот на заобикалящото ни пространство, свежест, естетичност и уют.

HTML код на статия

Автор: nikipashov12


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар