Любопитни факти за кучетата мопс

 

Кучетата порода мопс. Те са забавни, мили, чаровни, нямат врагове, обожават стопаните си и са готови да ги бранят с цялата мощ на 30 – 40 сантиметровото си тяло. Но, освен това са лоши наблюдатели и пазители – те просто обичат всички; хъркат силно; пръцкат и разхвърлят цялата къща. Интелигентни са, но пък това ги прави малко инатливи. Предразположени са към напълняване, очни травми, имат затруднения с дишането и лесно прегряват. Само че… обичат всички в семейството, включително и котката. Играят си с децата. Правят чудесна компания на свекърва ви, а и само като ви погледнат с тези лъскави очи като големи копчета и се разтопявате.

 

Няма как да претегляте „за” и „против”, когато става дума за нещо толкова сладко като малък мопс. Затова ви предлагаме да се запознаете с още няколко любопитни факта за тази порода. Да ги приемете и да се наслаждавате на чудната компания на вашия домашен любимец.

 

Мопсовете мразят да ходят до тоалетна на мръсни места, затова ще трябва да чистите редовно банята, двора, балкона.

 

Мъниците порода мопс обичат всички кучета и хора. Ужасно са дружелюбни и любопитни. Затова е добре да държите под око вашия любимец по време на разходка. Току виж решил да свърне в съседната пряка и да се запознае с котките, които спят върху кофите.

 

Светлобежовите мопсове оставят козина навсякъде. Особено през летните месеци ще ви отворят доста работа. Но вие така или иначе непрекъснато вървите след тях, за да не изпуснете някоя от сладките им муцки. Просто дръжте наблизо четка и лопатка.

 

Кучетата порода мопс обичат да ядат. Не се лъжете от размерите им. Те обичат да похапнат, след това да похапнат още малко, а после още малко за десерт. Не забравяйте, че са склонни към наднормено тегло, което води до здравословни проблеми.

 

Вярно е, че са лакоми и обичат всякакви вкусотии, но и през ум не би ви минало, че гризкат кабели. Подгответе се. Преди да вземете мопс за домашен любимец скрийте всички кабели и жици. Той няма да ги изяде, но с удоволствие ще ги гризе от време на време, което е опасно за него и ще ви създаде доста ядове.

 

През лятото винаги дръжте лед в хладилника. В най-големите жеги ще е добре да обтривате гънките на мопса с него. Това ще е истинска наслада за мъника.

Почиствайте гънките му след всяко хранене. Той няма да се справи сам, а от задържането на мръсотия може да се получат инфекции.

 

Ноктите на кучетата порода мопс растат много бързо. На две, най-много три седмици и ще е добре да се грижите за тях по-често.

 

Сега знаете малко повече какво ви очаква. Подгответе се и отворете сърцето и дома си за верен и забавен приятел – вашият мопс.

HTML код на статия

Автор: mopsbulgaria


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар