Маратонките – оригинални или реплика?

Ако вече разопаковате новите маратонки, които току що сте си купили, но все още имате съмнения дали са оригинални или реплика, ето няколко съвета за разпознаването им:

1. Опаковка: Дали получихте маратонките в оригинална кутия? Прилича ли тази кутия на кутиите, които сте виждали в официалния магазин на марката?

2. Материал: Пипнете лицевата и външната част на материала, подметката – същото ли е усещането както при обувките, продавани в официалния магазин на марката? Обикновено оригиналите са винаги по-меки на пипане от репликите.

3. Проверете SKU номера, който трябва да присъства на кутията, както и на етикета от вътрешната страна на маратонките? Има ли ги изобщо и дали съвпадат?

4. Проверете етикета под езика. Там производителите най-често посочват годината, в която е пуснат съответния модел. Проверете тази информация в Интернет. Често производителите на реплики слагат произволен етикет на това място.

5. Обуйте маратонките и сравнете усещането с това, когато пробвате същия номер маратонки в официалния магазин на марката. Често репликите се разминават като номерация с оригиналите.

Ако вече сте сигурни, че сте се сдобили с реплика, продадена ви за оригинал – нищо не е загубено.

При онлайн покупки, можете да върнете стоката в 7 дневен срок, без да е необходимо да изтъквате причини за това.

Ако сте си купили стоката от магазин и пазите касовата бележка, сте в правото си да направите същото.

В случай на отказ от страна на търговеца да приеме обратно стоката, сигнализирайте в Комисията за защита на потребителите.

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар