Мисия невъзможна –ОТСЛАБВАНЕ?

Или защо на жените винаги им се яде това което не трябва?!?!

Ето това е въпросът с главно „В”, защо след като се храним по-малко, спортуваме повече, продължаваме да пълнеем, а мъжете без никакви усилия си свалят килограми. Скорошни изследвания на прочутия професор от Сидни, Тони О’Съливан, показаха че вина за това има женския хормон естроген. Точно този хормон ни прави жени,благодарение на него имаме гърди и женствена фигура. Мъжете също го произвеждат, но в много по – малки количества. Според проф. О’Съливан, този естроген намалява способността на жените да горят мазнини и увеличава силата на натрупването им в женското тяло.Това е един процес, който започва още от пубертета, тъй като естрогенът е и хормон на растежа. И така с натрупване,  до зрелите ни години. По време на бременност например, е доказано че този хормон се увеличава и с това си поведение води до натрупване на мазнини. Още в първите няколко месеца, една бременна качва от 3-6 кг, дори ако спортува редовно и се храни в ограничени количества. Затова много често може да чуете познати да казват….”През бременността нищо почти не ядях и въпреки това качих 20 кг?!?!Как е възможно това?!?!” Ето сега вече знаете отговора.

Изниква въпросът, как може да се справим с това екстра количество естроген. Известно е, че трупането на мускулна маса и пиенето на много вода помага. Други естествени методи са: сваляне на излишното тегло (производството на естрогена се осъществява от мастните тъкани), пиенето на по-малко кафе, зеленчуци като броколи, цветно зеле, брюкселско зеле, соята. Прибягва се също така до помоща на някой препарати, които го блокират. Но не трябва да забравяме, че това е и нож с две остриета. Много често, това рязко спадане на количеството естроген води до т.н химическа менопауза, проблеми със забременяването, проблеми с костите и намаляване на гърдите. Затова е препоръчително, ако искате да отслабнете, НЕ да го намаляте изведнъж с медицински средства, а да се опитате да го държите в ограничени количества, защото това се отразява добре не само на здравето и физическата форма, но и на самочувствието.

Ще попитате също дали може да се открият и положителни черти на този хормон, освен  че ни прави женствени? Да има. При физически натоварвания, той съхранява гликогена и защитава мускулите от увреждания.

Но нека да не обвиняваме само естрогена за наднормено си тегло.

7-те СТОП-а на слабеенето:

  1. СТОП на диетите без консултация от диетолог, всяка жена има различен организъм и не всичко диети за подходящи за нея.
  2. СТОП на безразборното ядене, когато сме под стрес
  3. СТОП на механичното и бързо ядене. Никой не ви гони J
  4. СТОП на нон-стоп стоенето на кантара. С времето първите разлики ще дойдат от мерките, ако отслабвате правилно, не от килограмите.
  5. СТОП  на малкото  количество храна, което поемаме. Яденето един път дневно е грешно!
  6. СТОП на диетите без движение. Трябва да се движите. Движението е живот.

HTML код на статия

Автор: poliville


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар