Най-лесният начин да се подържаме свежи и красиви

Водата е считана за извор на красота и неземна сила от незнайни времена. Древните египтяни например са вярвали, че съществува подземен Нил, който е пътят на слънцето след залез, дори Ра е роден от вода. Днес консумацията на вода и употребата й изобщо се свързват както със здравословен начин на живот, така и с процедури за красота.

Не съществува диета, в която да не се упоменава нужното за отслабване количество вода. Най-полезният трик е консумирането на чаша топла вода сутрин на гладно. Освен това диетолозите препоръчват редовния прием на вода преди хранене, за да се засити организма и да се улесни приемът на по-малко храна. Изключително се забранява пиенето на вода по време на храненето.

От друга страна всеки ежедневен (и най-вече домашен) ритуал за красота се свързва с водата и нейната температура. Много добър трик за бързото изсъхване на лака за нокти например е потапянето на ръцете в ледено студена вода.
За красива кожа се препоръчва душ с топла, а не гореща вода. Хладката вода пък влияе много добре на кутикулите на косата, „затваря“ ги и прическата изглежда лъскава.

Водата се счита и за помощник в „тежката“ борба с целулита. Консумацията й в рамките на не по-малко от 2 литра на ден, подпомага не само премахването на целулита, но и предотвратява появата му. При грижата за кожа и така повтаряната от всички реклами хидратация е нужно не само външно третиране, но и всекидневна консумация на вода. Добре хидратираната кожа изглежда по-млада и много свежа.

Безспорно най-популярният метод за третиране на тялото с вода е спа процедурите, само че това може да се превърне и в домашно лечение за душата и тялото.

Преди да дадем няколко съвета за домашни процедури ето малко история … спа е съкращение от „Sanus Per Aquam“, което значи „Здраве чрез вода”. Всичко започва още по времето на римската империя (XV – XVI век) в малкото белгийско градче “Спа”, където е открит първият воден курорт. Процедурите с минерална вода стават много бързо популярни и освен за лечебни цели са се използвали за почивка на придворни, знатни особи и дори крале. Така старите римски терми се превръщат в бански курорти – Карлсбад, Виши, Баден-Баден и т.н.

Както знаете в днешно време спа процедурите не са за всеки джоб, точно затова съществуват хиляди статии и книги, които ви подсказват как да си направите домашни процедури. Основното в концепцията на „спа“ е използване на екологично чисти продукти и пълно отпускане. Затова най-лесната водна процедура в домашни условия е вземането на топла вана. Особеностите се коренят в избора на добавките към нея – те могат да доведат до релаксиращ или стимулиращ ефект. Оказва се, че душът също може да бъде спа процедура, за целта се сменят за около минута топла и студена вода, по този начин се активира обмяната на вещества в организма и се стимулира изгарянето на мазнини.

Всъщност няма значение дали ще отидете в „професионален“ спа център или ще си подготвите сами домашни процедури. Важното е да не забравяте, че всяка част от тялото ви се нуждае постоянно от вода. Приемете организма си като цвете, което трябва да се полива редовно, за да не повехне. Пийте повече вода и със сигурност не само ще се чувствате, но и ще бъдете по-красиви.

HTML код на статия

Автор: bilyana


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар