Ние, децата ни и астрологията

Децата казват са нашето бъдеще. Всички ние много бихме искали това бъдеще да е светло, оптимистично и успешно. Още повече искаме някои ден да видим и собствените си деца такива. Кой родител не би направил всичко по силите си, за да осигури най-доброто, на което е способен за просперитета на децата си – да бъдат здрави, уверени и като цяло смислени в живота си. Разбира се това е много желателно и чудесно, но реалността, както става обикновено е друга, много често съпътствана от разочарования и от двете страни.

Причина за това е, че ние възрастните трудно разбираме собствените си природа, страхове и стремежи, поради това, че просто не се познаваме. Не знаем самите ние кои сме, какви сме и какво би ни направило щастливи, та камо ли да търсим това и в децата ни.

Всеки може да направи равносметка за себе си дали това е въпрос на неправилни модели на възпитание и поведение, обстоятелства или е лична характеристика. Оказва се, че истината, както винаги е по средата. Всичко това е вярно, но въпросът е как да си помогнем на самите себе си и на децата си, да се намерят в океана от предразсъдъци, чужди нагласи и страхове!

Един от много добрите начини за това е АСТРОЛОГИЯТА!

Астрологията е наука известна на човечеството от хилядолетия. Тя както всяко познание непрекъснато се променя с времето и тези промени съвсем естествено водят до нейното усъвършенстване.

Като цяло астрологията ни предоставя един страничен поглед върху живота на всеки отделен индивид, независимо дали става дума за дете или възрастен. Базирайки се върху датата, месеца, годината, часът и мястото на раждане се съставя така наречената натална или рождена карта. Тя показва подредбата на планетите спрямо Земята в точно този момент и място. Раждайки в този миг, човешкото същество приема от Вселената енергията на планетите, която те потенциално носят. С течение на времето астролозите чрез наблюдение са стигнали до заключението, че енергията на всяка една планета е различна. Различен е и нейният начин на въздействие върху човека в зависимост от това, как точно е подредена звездната конфигурация  в конкретният момент.

Как това познание може да ни помогне?

Астрологията, като цяло е много освобождаваща наука, защото тя подтиква човекът да знае повече за себе си, като спре да се обвинява за това – защо точно е такъв, какъвто е! Собственото ни приемане е така де се каже – ГОЛЯМАТА НАГРАДА!

Дефинирайки нашите силни и слаби страни, нещата, които ни е лесно да постигаме и другите, които са особено трудни за нас, ние имаме възможност за промяна. Може би не изцяло, но поне разбирайки, кое ни помага или пречи, бихме могли да видоизменим себе си и съдбата си по пътя на еволюцията до степен, която да ни прави щастливи, без това да пречи на другите.

Тази информация може също така да ни послужи, да помогнем истински на нашите деца, без да се налага да ги превръщаме в подобрени копия на нас самите. Просто защото те не са!  Те имат своя път, своите битки, своя характер и съдба.

От нас родителите е нужно само да знам, как да подкрепяме правилно децата си, да вършат от една страна онова, което ги прави щастливи и удовлетворени от себе си и живота!

А от друга да бъдем с тях в трудните моменти, когато ги научим как да преодоляват предизвикателствата, които им предлага светът и собственият им характер – разбира се!

Повярвайте ми, това е образование е дълговременно и трудоемко, но винаги е с добър край и за двете страни … ОПИТАЙ ТЕ!

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Ние, децата ни и астрологията, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар