Онлайн игри на пъзел – модерният начин детето да учи, докато се забавлява

Играта е обикнатият и естествен модел да се опознава света за всяко дете. Да се научи малчуганът да „подреди“ живота, като изображение от много детайлни елементи, възприемайки всичките му многопосочия, яркости и сенки, хармонии и контрасти, е мечта на всеки родител. Ако искате да започнете не само да забавлявате вашите палавници, но и да възпитавате в тях усет за цветове и форми, логическо мислене, въображение и правилно ориентиране в големия свят на възрастните, непременно потърсете така модерните онлайн игри с пъзели.

 

Защо пъзели и защо точно онлайн? Първо, малките деца днес сякаш се раждат със завидна техническа култура, а и в кризата съвсем не е за пренебрегване и чисто практическият факт, че за разлика от обикновените игри с пъзели, онлайн вариантът е безплатен. Той предлага и повече интересни разновидности и опции за подреждане, а и различните му части няма да изчезват безследно с течение на времето.

 

Пъзелите са създадени, за да развиват мисълта. Тази стара игра възникнала през далечната 1760 г. в Лондон по идея на Джон Спилсбъри, картограф и дърворезбар. Първият пъзел е бил направен от дърво, като целта на древният майстор била да представи по-малко по-забавен и интригуващ начин географията, за да се учи по нея по-лесно.

 

Най-обичаният и популярен 3D пъзел в света от близкото минало е “Кубчето на Рубик”. Движенията на отделните малки кубчета се редят чрез неограничен брой логически размествания и определени ходове, които е нужно да запомните, за да подредите тази легендарна главоблъсканица. Китайският фаворит пък на този древен вариант е “Танграмата”, която се състои от 7 плочки “тани”, които трябва да бъдат наредени в квадрат.

 

Децата с радост редят пъзели с обикнатите от тях герои от най-известните детски приказки на световната златна съкровищница – Пепеляшка, Пинокио, Снежанка, Цар Лъв, Мечо Пух, Аладин, Красавицата и звяра, Алиса, Рапунцел и др. Героите от известните анимационни филми от магията на седмото изкуство – Дисни бебе, Том и Джери, Мики Маус, Тарзан, Флинстон също са любими на малки и големи. А дори на пазара вече има и детски пъзел със страннното наименование “Обама и Спайдърмен”. За щастие рейтингът му е отчайващо нисък, което още веднъж показва, че детският свят е далече от този на политиката и трябва дори да бъде съзнателно пазен от това.

HTML код на статия

Автор: urpu


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Онлайн игри на пъзел – модерният начин детето да учи, докато се забавлява, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар