Онлайн уроци по китара „Jamorama”

Когато говорим за уроци по китара всички знаем, че повечето млади китаристи следват неотлъчно традиционните и скучни уроци и курсове преподавани от дълги години. Всъщност, много малко от бъдещите китаристи имат съществена идея как по най-лесен и успешен начин да използват наученото от теорията в практиката. Силно заинтригувани да разберем, има ли друг алтернативен и по-успешен метод за обучение по китара за начинаещи, ние се опитахме да проучим този въпрос сред редица музиканти, преподаватели и специалисти. Това което открихме е наистина интригуващо.

Всички, с които успяхме да разговаряхме са единодушни. Класическите методи за това как реално да се приложи теорията в практиката са неефективни. Почти веднага след началото на курса, всеки учител по китара изпитва големи трудности в това да научи китариста как най-добре да приложи научените акорди и да измисли нещо, което поне малко да прилича на музика. За да решат този проблем, съвсем естествено те се обръщат към книгите и уроците на DVD. Този избор даже влошава нещата, вместо да ги подобрява, затова бъдещите музиканти обикновено изоставят книгите и правят опит за самообучение по един крайно неефективен начин – чрез безкрайни часове прекарани до CD плеъра в опит за разучаване на популярни рок парчета. Последната надежда е попиване на опит от някои успял и завършен китарист, но това е свързано с големи финанси и много малко са тези, които могат да си позволят повече от няколко урока.

В повечето случаи китаристите се чувстват крайно неудовлетворени от резултатите съпоставени спрямо усилията които са положили при уроците. Това ни подтикна да се опитаме да намерим решение на проблема и да измислим по-практичен и по-бърз начин за преподаване на китара. Затова започнахме със съставянето на нова алтернативна програма за уроци по свирене на китара, съчетаваща в едно цяло следните качества – да е практична, лесна, забавна и  бързо усвояема. Целта на програмата е по най-лесният начин да се свържат теорията и практиката с цел всеки млад китарист да стане наистина добър.

Прекарахме месеци в интензивна работа, работейки с именити преподаватели като измисляхме, заснемахме и преправяхме нашите идеи. Тежката и упорита работа се отплати – разработихме един наистина революционен онлайн метод на преподаване – Jamorama, чрез който всеки може да се научи да свири по най-лесният начин.

Школа по китара “Jamorama” се ръководи от седем специалисти заети на пълно-работно време, напълно посветени в идеята за изграждането и оформянето на талантливи млади китаристи. Всеки от нашите служители е компетентен и доказал се специалист в преподаването на уроци за китара,  както на реални така и на онлайн уроци. Нашият ден преминава в офисът ни, заобиколени от китари и в постоянни опити за усъвършенстване на методът. Може да ни намерите винаги на телефон или е-мейл като  с радост ще ви помогнем ако имате нужда от някаква помощ. Но нашият работен ден не е свързан само с уроци по китара. Преди всичко, ние обичаме да се забавляваме. Затова обикновено към края на деня  всички грабваме китарите и се впускаме в един импровизиран Jam Session. Все пак нали това е основната идея на музиката – да ни забавлява и отпуска.

HTML код на статия

Автор: diyan ivanov


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар