Осветление за кухнята

Кухненското осветление е със специално предназначение. В кухнята трябва да бъдат изпълнени редица изисквания, с които да се съобрази и осветлението. Доброто осветяване на кухнята от естетическа и функционална гледна точка включва както околната среда, така и декоративния елемент.

От гледна точка на професионалния дизайнер на осветление, кухнята е един от най – интересните проекти. Изпълнена е с много местенца и кътчета, шкафове, уреди, рафтове и други специализирани области, като например бар, към който може да се добави интересно осветление. В един дом няма друга стая, която да дава възможност за прилагане на ефектно осветление.

Опитайте се да разделите мислено стаята на части. Такива, в които е по – светло и тези, които са с  повече сенки. Флуоресцентните тръби са особено подходящи за тази цел. Искате да да имате подходяща светлина и в достатъчно количество в зоната, я която желаете да вършите обичайните си неща. В кухнята такива места са мивката и масата. Много предпочитаните напоследък лунички също допълват кухненското осветление. Те могат да бъдат монтирани на гардероба над вратичките, например, за да осигурят отблясъци по повърхността на мебелите.

Заобикалящата светлина е основната, тази, която изпълва сенките, намалява контраста и осветява вертикалните повърхности, за да им придаде усещане за по – голямо пространство. Флуоресцентните тръби са много подходящи, когато говорим за околна светлина. Те осигуряват широко осветление и високата им ефективност дава възможност да се запълни пространството със светлина, без помещението да се превръща в пещ. Абажурите, които са насочени надолу и висят носят по – ярка светлина, но е нужно да монтирате няколко тела от тях, за да се избегнат сенките. Директното осветление се постига чрез използването на повърхностни светлини и осветителни тела, които са висящи.

Тези видове светлини работят добре и осигуряват ярко осветление за местата в кухнята, които използвате най – много.

Добавете слой акцентиращо осветление. Може да осветявате произведения на изкуството, архитектурни детайли или други предмети в помещението. Деликатната светлина би акцентирала върху тях и би обогатила домашния ви интериор.

Значението на светлината в кухнята често се пренебрегва. Днес традиционната кухня е изместена от модерна такава, при която хората са в хармония с интериора и обзавеждането. А ефектното осветление придава по – голям обем на помещението и акцентира върху определени детайли в стаята.

Специализираните магазини днес предлагат голямо разнообразие от абажури и осветителни тела, които биха подхождали на вашето помещение. Преди да се спрете на определен модел, разгледайте добре, сравнявайте и едва тогава, избирайте.

За да разберете какви са видовете осветление, вижте в: http://осветление.org/видове-електрическо-осветление-и-мет/

 

HTML код на статия

Автор: anainsert


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар