Отношенията – как да бъдем себе си в кошера от отношения, в който ни въвлича животът и дали това е възможно изобщо?

Всички ние от раждането до смъртта сме заобиколени от себеподобни. Светът ни е изграден от хилядите  връзки, който са невидими и често неразбираеми, но винаги  съществуващи  между самите нас, нашите родители, приятели , колеги, хора, които харесваме, ненавиждаме, уважаваме и тн. Ние живеем в кошер, който гъмжи от чувства, мисли, намерения, страхове и тайни, мечти и любови. Кошер, в който всеки сладва свойта история,  история  понякога прозаична, а понякога толкова невероятна, че дори най-смелите писатели фантасти не биха могли да се осмелят да напишат.

Хората са странни същества, те са алчни, егоистични, трудни за разбиране, често са късогледи и лишени от морал, но също така са готови на саможертва, на милост и състрадание, на любов. Кое е това чудодейно средство, което превръща хаоса и естественната ни склонност към разрушение, в също така есественната ни склонност към съзидание и РАЗБИРАНЕ?   Кое ни превръща отново от дяволи в ангели?

Говоренето!!!

Не случайно е казано, че „…в началото беше Словото“! Дори да игнорираме божественият смисъл на изречението, посланието, което то носи, ни напомня, че в началото на всяко разбиране, търсене, познание е свързано с думите. Думите са нашите мисли, изречени на глас! Дали това ще е нашият вътрешен глас, който ни води, към собствените ни желания. Дали е вътрешният ни въпрос, който чака да бъде зададен, от много отдавна. Дали е писъкът на някой стар детски кошмар, няма значение, произнесете  го, това е най-важното! Първо на себе си и после лека полека го споделете с останият свят!

Често трудността от целият този път се състой в това да повярвате, че въобще имате собствен глас, че вашето говорене, споделяне или там както бихте го нарекли е важно не само за самите ВАС, но и за ДРУГИТЕ! Но, както знаем, често  уверенността идва с говоренето, както апетита идва с яденето! Така че,  неспирайте да говорите и скоро ще откриете, с колко много изразни средства разполагате – може би точно вие, ще откриете дарбата в себе си да говорите …рисувайки, или танцувайки, или правейки любов, или учейки  децата как да станат възрастни и как възрастните да останат деца!

Ако ви е трудно, не се страхувайте да прибягвате до всевъзможни методи, за де се освободите от страховете и несигурността си –  четете книги, ходете на психолог, питайте астролозите, ровете се в историята, спортувайте, медитирайте или просто живейте. Правете каквото искате, но говорете!

Единственното от което имате нужда за да имате добра връзка, добро семейство, добра работа, добро самочувствие и добри приятели, е да знаете и да заявявате ясно на света, какво действително  чувствате и мислите за нещата, който Ви докосват вътрешно – НАИСТИНА!

За да разберете какви са те, приказвайте със себе си, винаги когато имате възможност, дайте си ПРОСТРАНСТВО и ТИШИНА за да чуете собственият си диалог. Диалог стар може би, колкото и самият свят! Диалог, който  ще промени и Вас, и другите около Вас, по един многоооо светъл  и вълнуващ начин!

И ТАКА, КАКВО ВСЪЩНОСТ СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ПРАВИТЕ… КОГАТО СЕ МОЛИТЕ?

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 3 гласа)
Отношенията – как да бъдем себе си в кошера от отношения, в който ни въвлича животът и дали това е възможно изобщо?, 6.0 out of 6 based on 3 ratings

Напиши коментар