Подслушвателни устройства на стратегически места


Какво представляват различните видове подслушвателни устройства? Най-общо казано, това са устройства, които позволяват да чуем какво си говорят другите. Без те самите да разбират, че някой ги чува. Което ще рече, че това са средства за тайно информиране. Или подслушване.  В повечето случаи, подслушвателни устройства са малки вещи или монтирани в обикновени вещи от бита, или пък толкова неугледно изработени, че в най-добрия случай да заприличат на непотребна кутийка или стара батерия от мобилен телефон.

 Ако понякога една камера не може да бъде монтирана в дадено помещение, заради размера си, дори и да е скрита, заради това, че може да привлече според вас внимание, то винаги може да разчитате на подслушвателни устройства, които да ви информират в детайли какво се случва. И то в реално време, докато повечето скрити камери записват видеото  и едва след това вие можете да го прегледате. За да имате видео в реално време, ще трябва доста да се изръсите. И може да ви разкрият.

 Но малките подслушвателни устройства, които използват мобилната мрежа от своя страна, са чудесна алтернатива на камерите. Те не писукат, не светят, когато работят и предават разговора в реално време. Няма нужда постоянно да набирате сим картата, която сте поставили в него, за да слушате какво става, защото много от тях са снабдени с детектор за глас и при достигането на околния шум до определени децибели, детекторът се включва, старитира устройството, а на вас ви изпраща смс или ви призвънява. Естествено това се прави с предварително програмиране.

 Къде обаче да поставите устройството? Тъй като размерите му са в повечето случаи малки и дискретни, то всяко едно подслушвателно устройство може да си намери своето уникално място. Записвайки всичко. Например вие сте на работа, но искате да знаете какво става у дома? Дали онази лепка, която не харесвате, но детето нарича свой приятел не е пак у дома? Или пък съседката от долу? Сложете подслушвател тогава в дневната. Там е най-сигурно, че домашните ви ще си поканят гости. Или в детската стая. А защо не дори в джоба на съпружието? Най-голямото предимство на малките подслушвателни устройства е фактът, че са безжични. А това ви дава практически неограничено поле на изява за установяване на лъжи, измами, шикалкавене и разни неприятни неща, които някой може да е замислил за вас. След като е в джоба му, само трябва да го активирате, за да чуете какво прави, къде и с кого.

HTML код на статия

Автор: rrozs


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар