Правилния избор на нашата шапка

В усилията към глобалната устойчивост, помислете за качествени шапки, умело изработени от възобновяеми ресурси, защо не? На зелената модна сцена се срещат вече тези екологично създадени шапки. Изработени от възобновяеми тъкани и органични материали, тези шапки са перфектния аксесоар за всеки, който иска да живее екологичен начин на живот. Всяка шапка е изработена със съзнателно усилие за опазване на природните ресурси, които имаме с цел осигуряване по – добро бъдеще за бъдещите поколения.

Има широка гама от екологично чисти продукти на пазара.

Използваните материали са органично отгледани, без използване на пестициди или други химикали , изработени от рециклирани материали или идват от възобновяеми източници, като дават добър пример за отношението на модните компании към земята. Едни компании се стремят да наблегнат на тези материали създавайки трайни и модерни шапки. Други компании ползват бамбук и лен за изработка на шапка , с цел не само да намалят въглеродния си отпечатък, но и да повишат качеството и стила на шапката.

Бамбукът се отбелязва като едно от най устойчивите растения на планетата, заради бързия си растеж и твърдите си корени. Бамбукът се превръща в каша , след което се преработва във влакно, за да се създаде тъкан.  Бамбукът поддържа естествената хладина , което го прави идеален за летни шапки и дрехи.

Органичните тъкани могат да бъдат изработени от различни източници, като памук, коноп, лен. Според асоциацията за свободна търговия, органични означава да се отглеждат без използване на токсични пестициди, изкуствени торове или използването на генетично модифицирани семена.

Царевицата, все повече и повече се възприема просто като храна. Сладката царевица се използва като възобновяем ресурс от модните компании и като начин за намаляване въздействието върху околната среда.

Конопа, също е едно от използваните растения в света , което може да се превърне в здраво и издръжливо влакно за плат. Тази материя е устойчива и издръжлива, така че тя е перфектна за шапки.

Рафията се прибира екологично, така  че палмовото дърво остава невредимо и непрекъснато , като остава възобновяем ресурс , който ще продължи да живее за бъдещи поколения.

HTML код на статия

Автор: pupidrupi


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар